Predstavljen projekt Kino u kvaratu

Novi program Javne ustanove Pula Film Festival, Kino u kvartu, predstavljen je na konferenciji za novinare u utorak, 8. rujna danas na lokaciji caffe bara Lattiera, na Trgu kralja Tomislava na Verudi. Program ima za cilj približiti film publici u njihovom svakodnevnom okruženju: na dječjim igralištima, trgovima i u parkovima.

O terminima održavanja, kvartovima, tehničkoj opremi i lokacijama govorili su ravnateljica Javne ustanove, Gordana Restović, voditeljica Kina Valli, Tanja Miličić, a medijskoj konferenciji prisustvovali su i predstavnici Grada Pule, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber te direktorica Turističke Zajednice Pula, Sanja Cinkopan Korotaj, koji su pokrovitelji programa.

Program Kino u Kvartu održavat će se od 10. rujna do 3. listopada ove godine, svaki četvrtak, petak i subotu, a predstavit će se 12 filmova za djecu i obitelji. Riječ je o animiranim i igranim dugometražnim filmovima koji su tijekom proteklih godina polučili sjajne rezultate te oduševili publiku i kritiku, a koji se bave raznim temama na djeci zabavan i zanimljiv način.

Kako je napomenula ravnateljica Restović, program će se provoditi uz preporuku Stožera civilne zaštite te će broj gledatelja biti ograničen na 80. „Popisivat će se gledatelji i osigurat ćemo dezinfekcijska sredstva, a s obzirom na to da je program namijenjen najmlađima, molimo roditelje da filmove gledaju sa strane, a sjedala koja će biti postavljena uz razmak, prepuste djeci“. Ravnateljica je napomenula da su zahvaljujući Gradu i Turističkoj zajednici nabavili platno na napuhavanje koje se lako može seliti s lokacije na lokaciju.

Miličić je rekla da je platno dimenzija 7.32×4.12, a ukupne veličine 8.52×6.48 m. Istaknula je da je sedam od 12 filmova sinkronizirano, a riječ je o animiranim filmovima, dok je preostalih pet igranih s hrvatskim titlovima. Svi su filmovi imali veliki uspjeh u kinima i na festivalima proteklih godina i radi se o lepezi različitih naslova iz različitih zemalja. U slučaju kiše projekcije se odgađaju, a sve informacije bit će na web i Facebook stranici Kina Valli.

Prva projekcija održat će se upravo na Trgu kralja Tomislava na Verudi, 10. rujna, gdje će se s početkom u 20.30 sati prikazati animirani film „Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom“. Iduća projekcija je 11. rujna u 20.30 sati na igralištu kod Stande u Šijani gdje će se prikazati animirano – igrana komedija „Medvjedić Paddington 2“ u 20.30 sati. U subotu, 12. rujna u 20.30 sati, na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu slijedi animirana pustolovina „Gordon i Paddy“, 17. rujna u 20 sati Mornarički park postaje kino na otvorenom i donosi obiteljsku avanturu „Praznici u divljini“. Još jednu obiteljsku avanturu, „Moje neobično ljeto s Tess“, Puljani će moći pogledati na igralištu iza škole Giuseppina Martinuzzi, 18. rujna u 20 sati. Na igralištu ispred škole Kaštanjer građani će imati prilike pogledati animiranu pustolovinu „Pčelica Maja“, 19. rujna u 20 sati. 24. rujna u 20 sati i Valdebek će dobiti svoje kino, ondje će se na igralištu Olimpija upriličiti projekcija animirane pustolovine „Neparožderi“. Dan poslije, 25. rujna u 20 sati, na igralištu ispod škole Stoja prikazuje se obiteljska avantura „Mia i bijeli lav“. Kod glavnog ulaza u školu Veruda, 26. rujna u 20 sati prikazat će se animirana pustolovina „Mali princ“. Posljednjeg vikenda održavanja Kina u kvartu, projekcije će biti na Monte Zaru (kod vrtića) gdje će se 1. listopada u 19.30 sati prikazati animirana pustolovina „Hrabri mališan 2“; 2. listopada na igralištu pored škole na Velom vrhu u 19.30 sati na programu je obiteljska avantura, „Wendy 2 – najbolji prijatelji zauvijek“; a posljednjeg dana 3. listopada na Forumu također u 19.30 prikazat će se „Janko Strižić: Farmageddon“.

„Ovaj će program postati tradicionalan i nadamo se, posjećen poput programa Circolo Classic koji je u rekordnom roku rasprodan“, izjavila je Miličić te najavila da će iduće godine uzeti u obzir neke druge lokacije a neke možda i ponoviti.

Zamjenica gradonačelnika, Puh Belci izrazila je zadovoljstvo ovim kreativnim i inovativnim programom. „Ovo je vrijeme kada prolaze takve ideje i doista sam zadovoljna što će se ovaj program realizirati. Sigurna sam da će biti jako dobro posjećen s obzirom na to da je namijenjen djeci i da je besplatan“, izjavila je i zaključila da je to ujedno i način da se djeca filmski odgajaju. „Čestitam na ovom programu i pozdravljam ideju da on postane tradicionalan“, rekla je na kraju.

I Cinkopan je pohvalila ideju za organizaciju ovakvog programa svega četiri dana nakon održanog Festivala, izjavivši da je sama dinamika kina na različitim lokacijama vrlo zanimljiva. „Vjerujem da će to biti vrlo uspješan program, pogotovo jer se radi o kvartovskim lokacijama i sigurna sam da će zaživjeti kao tradicionalan“, rekla je.

Kamber je također pohvalila organizaciju programa Kino u Kvartu, posebno u ovo vrijeme kada se manifestacije mahom otkazuju. „Ovako će se možda opet stvoriti neke stare navike okupljanja u kvartu i druženja koja nam svima nedostaju u ovo doba distanci“, zaključila je Kamber.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 5

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum