Izložba fotografija Helge Goran „cracks that let the light in / pukotine kroz koje ulazi svjetlost“ u HUIU galeriji

Izložba fotografija Helge Goran „cracks that let the light in / pukotine kroz koje ulazi svjetlost“ bit će održana u četvrtak, 29. listopada u 20 sati u HUIU galeriji.

„Cracks that let the light in je serija fotografija koja istražuje mikroprostore – autonomne fragmente prostora u prostoru – koji izmiču svakodnevnoj pažnji u urbanom okruženju i prirodi. Tema novog poglavlja imaginarne knjige vizualnih haikua su pukotine u ekotonima – graničnim područjima između bioloških zajednica. Te pukotine su me oduvijek fascinirale kao primjeri neiscrpne volje za životom jer se u njima se uvijek pojavljuju i bujaju biljke kao neumorni borci za uspostavu ravnoteže između “civilizacije” i prirode na najneočekivanijim mjestima. Izložba se sastoji od 11 fotografija veličine 50 x 70 cm, otisnutih arhivskim pigmentima na SuniJet Decolov M1 materijalu“, piše u opisu izložbe.

Helga Goran multimedijalna je umjetnica, rođena 1968. godine u Puli. Živjela je i radila na Novom Zelandu od 1996. godine. Bila je finalistica za nagradu Anthony Harper 2010. Izlagala je slike, crteže, fotografije i video radove u galerijama Novog Zelanda, Srbije, Hrvatske i Austrije. 1995. godine diplomirala je na Odsjeku za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. 2007. godine završila je preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Design & Arts College of New Zealand and WCAD, a potom i diplomski (Master) studij likovnih umjetnosti (fotografije) na Sveučilištu Massey u Wellingtonu 2011. Izlagala je na jedanaest samostalnih i više od dvadeset grupnih izložbi. Bavi se fotografijom, videom, crtanjem, slikarstvom, ilustracijom, grafičkim dizajnom i edukacijom. Članica je HDLU i HDLUI. Trenutno živi i stvara u Puli.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 7

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum