NOEMI RIBIĆ AUTORICA U GOSTIMA KLUBA PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub pulske filmske tvornice program nastavlja s animiranim filmom i autoricom u gostima. U srijedu, 21. listopada u 20 sati prikazat će tri filma mlade pulske autorice – Noemi Ribić. Nakon projekcija će putem video poziva biti organiziran razgovor s autoricom koja trenutno odrađuje praksu u Estoniji. U Klubu će se prikazati tri kratkometražna filma, dva animirana i jedan igrani koji sadrži elemente animacije. Moderatorica večeri je Dina Cvek, a ulaz na projekciju je besplatan.

Popis filmova:

Autorski film „Odrasti u malo drvo“ (5’40”, 2019.)

Igrani film „Saras intime betroelser“ („Sara’s Intimate Confessions“) na kojemu je Noemi imala prilike raditi na razmjeni na Sveučilištu u Voldi, Norveška (22′, 2018.)

Diplomski projekt (4’40”, 2020.?) koji je još uvijek u fazi postprodukcije

Noemi Ribić rođena je 8.10.1995. godine u Rijeci. U Puli je završila Opću gimnaziju 2014. godine te je upisala studij Animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na preddiplomskom studiju radila je u medijima animiranog i eksperimentalnog filma, performansa te stripa. Diplomski studij nastavila je na istom odsjeku te je 2018. godine jedan semestar provela na razmjeni na Sveučilištu u Voldi u Norveškoj, gdje je imala priliku biti dio animatorskog tima na diplomskom filmu ”Sarine intimne ispovijesti” redateljice Emilie Blichfeldt. Godine 2019. dovršila je svoj prvi autorski film ”Odrasti u malo drvo” pod mentorstvom Darka Bakliže te u suradnji s pulskim kompozitorom i glazbenikom Lukom Šipetićem. Film je prikazan na mnogim festivalima te je ocijenjen kao Najbolji studentski film na Međunarodnom danu animacije 2019. godine, a na Danima hrvatskog filma ove godine dobio je nagradu za najbolju glazbu. Noemi je na jesen 2020. diplomirala s novim filmom ”Koreografija” koji je trenutno u postprodukciji te je nedavno započela praksu u studiju Eesti Joonisfilm u Talinu.

Obzirom na preporučene mjere (COVID-19), broj mjesta je ograničen pa se zainteresirane moli da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi najavili svoj dolazak na vrijeme. Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 2 = 3

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum