Knjiga „Kulturne politike u Europi: preokret sudjelovanja?“ dostupna online

U novoj knjizi „Kulturne politike u Europi: preokret sudjelovanja?“ nekoliko vodećih europskih stručnjaka u tom području nastoji razjasniti značenje, potencijale i ograničenja sudjelovanja u kulturnim politikama.

Autori ispituju ulogu participacije ne kao koncept, već kao proces koji oblikuje kulturnu politiku. U prvom se dijelu govori o nekoliko tema poput uloge sudjelovanja u različitim nacionalnim kontekstima kako sa stajališta specifičnog za zemlju, tako i iz komparativne perspektive.

U drugom dijelu knjige, fokus je na teme poput načina na koji sudjelovanje utječe na interakciju između umjetnosti, kulture i politike. To naravno uključuje i razmišljanje o sudjelovanju s obzirom na trenutnu pandemiju. Koja su iskustva, recepti, prijetnje i nove prilike obilježili kulturno polje?

Knjigu su uredili Félix Dupin-Meynard i Emmanuel Négrier, a sadrži i tekstove Lluísa Boneta, Anne Villarroya i Milene Dragićević Šešić. Publikacija je dostupna ovdje.

Izvor

Leave a Reply


7 + = 10

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum