Otvorena godišnja revijalna izložba Članova HDLU-a Istre

Godišnja revijalna izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre otvorena je u srijedu, 23. prosinca, u jutarnjim satima u pulskoj galeriji HDLU-a Istre. Prijenos otvorenja održan je uživo putem livestreama na službenoj stranici udruge na platformi Facebook, a uvodni govor je održao predsjednik HDLU-a Istre Milan Marin.

– Ova je godina prošla uz puno neugodnih stvari no mi iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre smo jako zadovoljni s realizacijom naših programa. Naime, uspjeli smo tijekom ove godine realizirati pet skupnih izlagačkih projekata uključujući i ovaj današnji te dvije samostalne izložbe i tri gostovanja u Poreču, Umagu i Crnoj gori – u Staklenoj galeriji u Kotoru. Mislim da je to, pored ovih nemilih situacija koje je izazvala pandemija, jedan veliki uspjeh. Potrudili smo se koliko smo mogli i tom prezentacijom našeg rada na online način sukladno ovom vremenu što ćemo nastaviti raditi i dalje kako bi informirali što više našu publiku i članove o tome što radimo. U današnjem postavu učestvuje 48 naših autora – članova što je vidljivo u različitosti metafora, stila i tehnika koje su osobne za svakog autora. Izbor je dakle heterogen, baš kao što je i heterogena scena suvremene vizualne umjetnosti, kazao je Marin i napomenuo da je HDLU Istre temeljna strukovna udruga u županiji čije članstvo konstantno raste, a trenutno broji oko 200 članova.

– To znači da je naš program iznimno dobar, a dolaze nam i članovi iz drugih županija koji žele učestvovati u njemu. Naš je način rada usmjeren tome da promoviramo domaću likovnu praksu, a možemo i ustvrditi da ćemo kada ova pandemija prođe pokušati proširiti naše aktivnosti i diljem Evrope. Sljedeća godina će nam vjerojatno donijeti neke nove stvari i unijeti neku novu svježinu u naš rad tako da je u planu prezentacija našeg rada online i na ekranima u izlogu. Na taj će način publika biti upoznata s onime što radimo i u onda kada je galerija zatvorena. Na kraju bih se zahvalio svima koji podržavaju rad HDLU-a Istre, a to je prvenstveno Grada Pula bez čije podrške i razumijevanja bi sigurno bilo teško izvršiti ove projekte. Naš rad isto tako podržavaju i Istarska županja, Ministarstvo kulture i medija RH, Turistička zajednica grada Pule, TZ Umag, Grad Umag i Grad Poreč, a nadam se da će biti još tih institucija koja će nas podržavati. Zahvaljujem se na kraju i našoj publici koja svojim prisutstvom pa čak i gledanjem online pomaže vizualnoj umjetnosti na najbolji način pa tako i HDLU-u Istre, zaključio je Marin.

Izložba se može razgledati od 23. prosinca 2020. do 31. siječnja 2021. godine, radnim danima od 9 do 15 sati.

Izlažu: Libero Kokotović, Valter Smoković, Andrej Zbašnik, Adalgisa Narcisa Škopac, Adrijana Šuran, Barbara Cetina, Branko Kolarić, Đurica Ciganović, Heda Gaertner, Karlo Paliska, Vera Kos Paliska, Ksenija Tomičić, Ljiljana Vlačić, Martina Marenčič, Matea Ziman, Milan Marin, Silvana Konjevoda, Silvia Golja, Slađanko Dragojević, Saša Jantolek, Tereza Vukić, Vida Đuran, Valent Hrvatin, Rajko Svilar, Jadranka Ostić, Slavica Marin, Sanja Pereša Macuka, Mladen Milotić, Sara Dlaka, Ljiljana Barković, Petra Kinkela Jelušić, Branka Popov Ostojić, Zvjezdana Mrguš Prohaska, Igor Gustini, Tanja Pećanić, Davor Kliman, Denis Sardoz, Fulvio Juričić, Breza Žižović, Eros Čakić, Iva Gašparić, Roberta Weissman Nagy, Aleksandra Rotar i Sanja Simeunović Bajec.

Tekst i fotografije B: VINCEK

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum