Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama Agencije za elektroničke medije

rok: 15.02.2021

Objavljen je Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama, s rokom prijave 15. veljače 2021. Davatelj bespovratnih sredstava je Agencija za elektroničke medije, a sredstva su namijnjena financiranju autorskih novinarskih radova nastalih i objavljenih u elektroničkim publikacijama od dana donošenja odluke o dodjeli sredstava do 31. prosinca 2021.

Bespovratna sredstva planirana su u Financijskom planu Agencije za elektroničke medije za 2021. godinu, a dodijelit će se novinarima/kama za novinarske radove i istraživanja na temekojesu od javnog interesa iz područja: kulture; obrazovanja; industrije zabave; zdravstva; života u doba pandemije COVIDA-19 i njegovih posljedica; gospodarstva; sporta, promicanja tjelesne kulture i zdravog načina života; lokalnih tema (komunalna, socijalna i druga pitanja od značajaza lokalnu zajednicu); posljedica i obnove nakon elementarnih nepogoda u Zagrebu, te loklanih zajednica na podučju Republike Hrvatske; ekumenizma i religije; ranjivih skupina (djeca i mladi, treća životna dob, osobe s invaliditetom); ljudskih prava i prava manjina u društvu; položaja žena u društvu i njihovog osnaživanja; odnosa Republike Hrvatske prema njenim građanima u dijaspori; međunarodnih odnosa; Europske unije i EU politike.

Opći cilj dodjele bespovratnih sredstava: poticanje novinarske izvrsnosti.

Prihvatljivi prijavitelji su novinarke i novinari, autorice i autori sadržaja u elektroničkim publikacijama upisanima u Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija koju vodi Agencija za elektroničke medije, a koji imaju  prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj i njeni su državljani.

Tekst Poziva, uvjeti prijave i natječajna dokumentacja dostupni su putem poveznice:

https://www.aem.hr/vijesti/javni-poziv-za-ugovaranje-novinarskih-radova-u-elektronickim-publikacijama-2/

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 5

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum