NOVOGODIŠNJI POKLON LABIN ART EXPRESSA XXI DJECI LABINŠTINE

Labin Art Express XXI odlučio je između božićnih i novogodišnjih blagdana obradovati  djecu na Labinštini. Više od pedeset primjeraka upravo izdane slikovnice „Macić“ donirano je svim dječjim vrtićima na Labinštini: „Pjerina Verbanac“ Labin s jaslicima i područnim odjeljenjima (Vrećari, Raša, Rabac, Vinež, Stari grad); “Lišnjak“ Pićan i „Kockica“ Kršan s područnim odjeljenjem Potpićan, a nekoliko primjeraka dobila je i Gradska knjižnica Labin.

U okviru prekograničnog projekta INSPIRACIJA, sufinanciranog sredstvima EU u okviru programa suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska, izdana je slikovnica za djecu „Macić“, koja u riječi i slici pruža brojne zanimljive informacije o industrijskoj baštini na području četiri grada koja sudjeluju u projektu: Trbovlja, Slovenske Bistrice, Labina i Rijeke. Glavni lik, rudarski patuljak Macić, putuje iz grada u grad i posjećuje lokalne objekte industrijske baštine, gdje se upoznaje s zanimljivim detaljima vezanim uz njihovu povijest, sadašnjost i buduće planove, kao i s lokalnim mitovima te etno baštinom.

Edukativna i kreativna funkcija slikovnice ostvaruje se kroz igre pogađalica i zagonetke. Autorica Korina Hunjak ilustratorica je, dizajnerica i strip crtačica iz Rijeke, a izdavač je Labin Art Express XXI. Tiskana je u šesto primjeraka na slovenskom i hrvatskom jeziku te u dvjesto primjeraka na engleskome jeziku.

Djelatnici vrtića primili su slikovnice s velikim oduševljenjem i zahvalili Labin Art Expressu XXI na poklonu pomoću kojega će djeci na jednostavan i zabavan način približiti rudarstvo i industrijsku baštinu ovog kraja i ostalih navedenih gradova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − = 1

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum