Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ od sada i on line

Izložba Etnografskog muzeja Istre „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ nakon što je bila postavljena u pazinskom Kaštelu i gostovala u Maloj Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, kreće na svoje virtualno putovanje. Polazna stanica je https://upokretu.net/.

Izložba ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u okviru 20. stoljeća s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri bila – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i svoje proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim, a istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo trgovina ili su prometno bile loše povezane.

Autorice izložbe su Mirjana Margetić i Nikolina Rusac. Likovno oblikovanje izložbe potpisuje Tina Erman Popović, a web izdanje Mario Buletić.

„Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ treća je izložba koju Etnografski muzej Istre postavlja on line. U početku je to bio korak s novim trendovima, međutim u sadašnje vrijeme, kada su društvena događanja i kretanja znatno smanjena zbog svima znanih razloga, on line sadržaji postali su jedan od važnih kanala komunikacije s posjetiteljima. Broj stvarnih posjetitelja u muzeju je trenutno u padu, međutim, zahvaljujući brojnim aktivnostima na društvenim mrežama i on line izložbama, broj virtualnih korisnika i posjetitelja je znatno veći te i dalje raste. Nadamo se da će tako i ostati i nakon što ovaj zločesti virus otputuje u beskraj u beskraj, a mi se vratimo u nama tako dragu normalu“, pojašnjavaju iz EMI-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 0

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum