Izložba fotografija Martine Šalov „Ej, dečko“ u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Izložba fotografija Martine Šalov naziva „Ej, dečko“ bit će otvorena u četvrtak, 15. srpnja u 21 sat u Dnevnom boravku DC-a Rojc, a u organizaciji pulske udruge Proces.

„Nakon pauze u događanjima, koju su pulski Procesovci iskoristili za osnivanje udruge te projekt isticanja zastave ponosa na pulsku Gradsku Palaču, u četvrtak se otvara izložba priznate fotografkinje i aktivistkinje Martine Šalov. To je pulskom Procesu već 23. događanje koje organiziraju, ali prvo od kad su svoj rad formalizirali kao udruga“, navode organizatori.

Izložba “Ej, dečko” obuhvaća seriju fotografija i anegdota žena koje svojim androginim izgledom izazivaju dozu zbunjenosti kod šireg društva što proizlazi kao posljedica heteronormativnoga patrijarhata kojeg autorica svojim radom detektira i ističe.

Martina Šalov fotografkinja je prije svega, a videografkinja u slobodno vrijeme i iz znatiželje. Od nedavno joj pored imena pišu i “aktivistkinja”. Živi i radi u Rijeci.

Nakon samog otvorenja izložbe, druženje se nastavlja u dvorištu Rojca uz artist talk s Martinom Šalov tijekom kojeg će se autorica predstaviti kroz razgovor o projektu “Ej, dečko”, ali i kroz razgovor o njenim prethodnim projektima te o fotografiji, aktivizmu, aktivizmu kroz umjetnost i još mnogočemu.

Proces je posvećen osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ+ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promjeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta.

Program se provodi kroz platformu Clubture u sklopu projekta “Ponosne inicijative” s partnerskim organizacijama Ponosni Zagreb i Split Pride. Donatori programa razmjene i suradnje su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, Grad Pula, Zaklada “Kultura nova”, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva – kroz projekt Centri znanja i Savez udruga Rojca.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 7

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum