Nyanga Zam i Oriantheatre otvaraju 27. PUF – Međunarodni kazališni festival

27. PUF – Međunarodni kazališni festival otvara se u nedjelju, 12. i održavat će se do četvrtka, 16. rujna na više pulskih lokacija. Prvog dana festivala na programu su plesna predstava „Rođen na pogrešnom mjestu, u pogrešno vrijeme, u pogrešnom tijelu?“ Nyanga Zam, u 19.30 sati u Istarskom narodnom kazalištu te predstava „Oblik praznine“ Oriantheatra, u 21.15 sati u vodospremi pulskog Kaštela.

Ebale Zam je pjevač, plesač, stilski koreograf i perkusionist koji je rođen i odrastao u Kame-runu. Kao avangardan umjetnik koji pomiče društvene norme zbog njegove smionosti i vizi-je protiv cenzure, 2000. godine odlazi iz Kamer-una i seli se u Belgiju. Tamo osniva Nyangazam, neprofitnu organizaciju specijaliziranu za stva-ranje, obučavanje i produkciju u plesu, pjevanju i suvremenoj modi inspiriranoj Afrikom.

Redatelj i koreograf: Zam Ebale. lzvode: Zam Ebale, Maria Kelsey, Vanessa Torrekens, Marcia Guido, Uiko Watanabe. Glazba: Zam Martino Ebale.

Zasnovana na knjizi “Zam Martino Ebale” istoimenog autora, ova predstava je živahna mol-ba za poštivanje različitosti i pravo na dostojanstven život. Poznati kamerunski koreograf, plesač i pjevač Zam Ebale inspiraciju je izvukao iz “Mengana”, veličanstvenog rituala pjesme i plesa koji prakticiraju ljudi oboljeli od gube u južnom Kamerunu kako bi nadišli svoju bol, estetike u obliku terapijskog odgovora na svu diskriminaciju koja je prisutna u našim društvima.

Orian – na perzijskom jeziku označava koncept nagosti, koja nije samo povezana s tijelom, već i s čistoćom, time i s istinom. Oriantheatre – je francuska plesno-kazališna družina osnovano 2011. godine pod umjetničkim vodstvom francusko-iranskog koreografa: Mehdija Farajpoura. Struktura tvrtke zamišljena je kao međunarodna mreža umjetnika iz različitih disciplina i umjetničkih profila. Oriantheatre je usmjeren na izgradnju novog koreografskog jezika koji stoji na granici vizualne, digitalne i izvedbene umjetnosti. Oriantheatre vjeruje u iskrenost tijekom svog umjetničkog procesa stvaranja izbjegavajući kazališne trikove u njihovom izvedbenom stilu.

Koncept izvedbe temeljen na jeziku pokreta. Koreografija i režija: Mehdi Farajpour. Interpretiraju: Fiona Witherell, Sabina Aličić, Vladimir Butković i Luna Vojnović. Produkcija: Oriantheatre Dance Company.

Program festivala:

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 5 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum