Otvorena izložba „Remeber the way“ u pulskoj Makini

Izložba fotografija znakovitog naziva, „Remember the way“, otvorena je 3. prosinca u pulskoj Galeriji Makina i privukla je mnoge ljubitelje fotografije. Riječ je o grupnoj izložbi 39 fotografa iz deset zemalja na kojoj autori prikazuju svoja promišljanja kako krenuti naprijed nakon iskustva konflikta između društva i umjetnika kroz COVID – 19.

Izložbu je otvorio vidno uzbuđen voditelj Galerije, Hassan Abdelghani u prisustvu korejskih fotografa, organizatora izložbe i predstavnika Grada Pule. Kako je strastveni kolekcionar starih foto aparata, na poklon je dobio jedan od korejskih prijatelja te je uzvratio istom mjerom i poklonio staru video kameru.Izrazio je nadu da je izložba tek početak kulturne suradnje između Hrvatske i Koreje i rekao kako se nada da će iduće godine pulska delegaciji posjetiti Koreju. Korejski su autori na poklon dobili istarska vina.

Korejski su predstavnici istaknuli kako je izložba temelj za budućnost kulturne suradnje s Pulom, a Anja Ademi u ime Grada Pule zahvalila je svima, na hrvatskom i korejskom jeziku, dok je pročelnica za kulturu, Lena Radunić primila dar korejskog izaslanstva. Kwak Poung Young, glavni urednik poznatog časopisa Art&culture rekao nam je da je na njegovu inicijativu organizirana izložba.

„Autori dolaze iz osam različitih zemalja, svi su profesionalni fotografi i radili su zajedno na jednom zadatku“, rekao je o tome kako je nastala ova izložba.

Izložba je u Pulu stigla nakon Firenze i Rima, a prije dolaska u Pulu prvo je postavljena u Motovunu.

„Naziv izložbe poruka je o važnosti puta koji je uglavnom težak, metafora je to puta kroz život, rečena putem fotografija“, naglasio je Kwak.

Iako je Hrvatska znatno drugačija od Koreje, istaknuo je da im se sviđa priroda, čistoća gradova i posebno, ljudi. „Hrvatsku smo prvi put posjetili prije mjesec dana i oduševili se našim načinom života“, priznao je.

Doznali smo da se sljedeće godine obilježava 30 godina diplomatske suradnje između Hrvatske i Južne Koreje i za tu prigodu pripremaju se mnoga događanja u Zagrebu i Puli kada će Koreanci izložiti fotografije nastale tijekom boravka kod nas.

Korejanci su iskoristili priliku i osim izložbe sjajnih, upečatljivih fotografija predstavili tradiciju šivanja, nešto poput naših goblena, sa specifičnim motivima  – hramova i tigrova, a izložili su i ukrase te crteže dok su posjetitelji imali prilike kušati njihove delicije.

Izložba je realizirana u suradnji Art & Culture Korea s Gradom Pula i Galerijom Makina a može se vidjeti do 31. prosinca ili virtualno putem ove poveznice.

Tekst i fotografije Paola ALBERTINI

One Response to “Otvorena izložba „Remeber the way“ u pulskoj Makini”

  1. Roberto pestarino says:
    7 dicembre 2021 alle 23:06

    Is a honor be here

Leave a Reply


7 + 7 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum