Izložba „Izolacija / Svjetlo i sentiment“ u galeriji HUIU

Otvorenje izložbe studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod nazivom „Izolacija / Svjetlo i sentiment“ bit će održano u četvrtak, 27. siječnja u 19 sati u pulskoj galeriji HUIU.

Izloženi radovi grupe kolegija Crtanje i slikanje, radovi su prve i druge godine preddiplomskog studija. Nastali su u doba lockdowna, izolacije i online nastave, pa je time i izolacija bila glavna okosnica ovog zadatka. Cilj ovakvih zadataka je samostalno kreativno izražavanje na samom početku studija uz vodstvo mentora sa razlikom što je zadatak tokom pandemije imao još jednu svrhu a to je rasterećivanje studenata od eventualno nakupljenih emocija tjeskobe i osamljenosti. I tako je ovom prilikom predstavljeno četrdesetak od stotinjak realiziranih radova.

Nastava se tokom akademske godine izvodila redovito, no zadatci su bili zahtjevniji a rad sa studentima intenzivniji kako bi se nadoknadila nemogućnost održavanja kontaktne nastave. Time je rad i studentima i profesorima bio intenzivniji i dugotrajniji, no rezultat na primjer na drugoj godini studija je jedna od najboljih crtaćih generacija koje pamtim, što je iznenadilo i mene jer nisam točno znala kakav ishod da očekujem. Odabir tehnike bio je slobodan, s mogućnošću odabira svjetla kao dodatnog kreativnog elementa odnosno princip lightboxa.

Izložba traje do 2. veljače i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati. Radi strogog poštivanja svih epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkingu “preko puta”. Zbog ograničenog broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, publika je u galeriji raspoređena u grupe po 5 ljudi.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 1 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum