Lena Radunić nova pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule

„Plan je kreirati realne i održive kriterije za razvoj kulture grada“

• Nakon provedenog postupka iz Javnog natječaja za imenovanje pročelnika upravnih tijela Grada Pule gradonačelnik Filip Zoričić donio je rješenja o imenovanju novih pročelnika, a među njima je i nova pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva – Lena Radunić. Pročelnicu Radunić zamolili smo za kratku izjavu, a prvo pitanje koje smo joj postavili je kako je zadovoljna tijekom i ishodom natječaja na što je taksativno odgovorila:

– Natječaj je dio procedure koji se provodi po Zakonu i nakon provedenog natječaja Gradonačelnik je meni dao povjerenje i potpisao Rješenje.

Od pročelnice Radunić smo htjeli doznati i koji će biti njeni prvi koraci na tom radnom mjestu:

– Prvog dana raspisali smo Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule u 2022. godini u ukupnom iznosu od 6.735.000 kuna. Strateško usmjerenje razvoja kulture grada temelj je za definiranje budućih aktivnosti. Ovoga tjedna započele su predradnje u procesu izrade novog strateškog dokumenta. Plan je ispitati potrebe u lokalnoj zajednici, kapacitete i mogućnosti, razgovarati sa dionicima koji kreiraju kulturnu ponudu te na temelju cjelovite analize stanja i raspoloživih resursa definirati strateške smjernice i ciljeve u narednim godinama, izjavila je Radunić.

Ona je dodala da će razgovarati sa stručnim povjerenstvima i članovima kulturnih vijeća u svezi redizajna programa javnih potreba. Plan je kreirati realne i održive kriterije za razvoj kulture grada, izraditi jasne ciljeve koje grad želi postići u području razvoja kulture, definirati strateški važne kapitalne projekte i provesti detaljnu analizu rada ustanova u kulturi.

– Potrebno je uspostaviti intersektorsku i međusektorsku suradnju slobodnih umjetnika, neprofitnih organizacija i ustanova te stvoriti sinergiju među akterima koji će kreirati zajedničke projekte s ciljem obogaćivanja kulturne ponudu i razvoja grada. Kultura mora biti jedan od ključnih generatora razvoja Pule i smatram da za to imamo veliki potencijal. Pred nama je puno posla, veselim se novim izazovima i pozivam sve aktere kulturne scene grada na suradnju u ostvarenju zajedničkog cilja, da Pulu učinimo ljepšim i boljim mjestom za život i rad, izjavila je Radunić za naš portal na kojem će uskoro biti objavljen i opširan razgovor s novom pročelnicom

Tekst i fotografija Boris VINCEK

Leave a Reply


3 + = 6

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum