CIRKUSKA REZIDENCIJALNA MREŽA 2022 javni poziv za prijave

rok: 21.03.2022

Putem natječaja ‘Cirkuska rezidencijalna mreža’ udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Natječaj je otvoren od 21.02. do 21.03.2022. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 27.03.2022.

Prijave se zaprimaju putem obrasca:

https://forms.gle/JMBwBRz5i7TZn1Xc6

Pozivamo umjetnice, umjetnike i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu, medijsku vidljivost te dokumentiranje izvedbenog materijala. U slučaju dodatne financijske podrške od strane Ministarstva kulture i medija i/ili Gradskih ureda za kulturu gradova u kojima organizacije djeluju, Cirkuska rezidencijalna mreža osigurati će dnevnice i/ili honorare za selektirane umjetnike i umjetnice.
Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.
Natječaj je namijenjen prvenstveno regionalnim umjetnicima  iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.
Umjetnici se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2022. godini u šest različitih prostora u Hrvatskoj:

– Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)
– Mala scena Doma mladih (Split)
– HALA 100 (Split)
– Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)
– Klub Kulture (Križevci)

– Pula (točan prostor rezidencije biti će naknadno objavljen)

Opis rezidencija u navedenim prostorima dostupni su na:

https://drive.google.com/file/d/1ZQ1NE3pe9XstI6BU7HgzvxbtlCmgRXx8/view?usp=sharing

 

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.
Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 6 do 8 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2022. godine.
Na kraju svake održane rezidencije umjetnici će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovarati s publikom o prezentiranom radu.
Sve dodatne informacije dostupne su putem e maila: cirkuskarezidencijalnamreza@gmail.com

Cirkuska rezidencijalna mreža u 2022. godini dio je projekta Nacionalne cirkuske platforme koja se provodi uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, a sufinancirana je i sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Leave a Reply


8 + = 14

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum