Izložba „Anomaly makes perfect“ Boruta Cigale i radionica linoreza u fažanskoj Kasarni

Udruga Prostor urbane kulture organizira izložbu „Anomaly makes perfect“ Boruta Cigale te besplatnu radionicu linoreza i tiska koje će se održati 6. i 7. svibnja u prostoru udruge – Kasarna u Fažani.

„U Prostoru urbane kulture u Fažani imamo priliku popratiti umjetnički rad mladog slovenskog umjetnika iz Rovta s adresom u Ljubljani. Borut Cigale, rođen 1995. godine, samouki je umjetnik koji radi na području grafike, digitalne ilustracije i grafičkog dizajna. U svom radu u knjižnici svakodnevno se susreće s tiskom i svjestan je značaja koju klasične tiskarske tehnike nose u suvremenom svijetu. Posljednjih godina svoj rad usmjerio je na linorez, koji svojom jednostavnošću omogućuje mnogo eksperimentiranja, daje neočekivane rezultate i utjelovljuje DIY filozofiju. Uradi-sam filozofija umjetnika prati i u njegovom glazbenom angažmanu u alternativnim bendovima i njegovom aktivnom prisustvu na sceni. Motiv ruku, koji se redovito pojavljuje u njegovim radovima, za njega je nepresušan izvor inspiracije. Emocije, radnje i oblici koje ruke mogu prenijeti u vanjski svijet prisutne su uvijek i posvuda“, navode organizatori.

U petak 6. svibnja s početkom u 19 sati zakazano je otvorenje izložbe “Anomaly makes perfect” grafika rađenih tehnikom linoreza. Izložba će biti prodajna, pa će posjetitelji tijekom petka i subote moći kupiti umjetnikove autorske radove. Tokom izložbene večeri atmosferu će ugrijati rezidencijalni DJ-i Kasarne: Toni Disco, Rinoma, Baby Yogurt, Roberto Baggio i Fresh New Guy.

Borut Cigale, osim izložbe, donosi i prenosi svoje znanje kroz jednodnevnu radionicu tiska. Cilj radionice je polaznike naučiti osnove linoreza i tiskanja na tkanine. Svaki će polaznik izraditi vlastiti rad, a zatim ga otisnuti na platnenu torbu ili platneni predmet po vlastitom izboru. Platnene torbe, kao i sav ostali potrebni materijal biti će osigurani, a polaznici sa sobom mogu ponijeti i dodatne materijale, npr. majica.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: kasarnafazana@gmail.com. Radionica će se održavati u subotu, 6. svibnja u poslijepodnevnim satima, od 17 do 20 sati.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 6

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum