Koncert i predavanje o Franzu Leháru u Puli

U Istarskom narodnom kazalištu, u subotu, 30. travnja u 20 sati održat će se koncert pod nazivom ” Lehár u Puli, 1894-1896″. Na koncertu će publika imati priliku pogledati kratak dokumentarni film koji donosi nepoznate detalje iz pulskog perioda života Franza Lehára i rekonstrukciju njegovog kapelničkog angažmana. U foajeu INK bit će postavljena prigodna izložba o Lehárovom životu u Puli a koncertni program sastavljen je od njegovih skladbi iz pulskog razdoblja.

U maloj dvorani INK, u ponedjeljak, 2. svibnja s početkom u 18 sati, muzikologinja dr.sc. Marijana Kokanović Marković (Akademija umetnosti u Novom Sadu) održat će predavanje Franz Lehár u Puli (1894‒1896): prijateljstva i podsticaji”. Tom će se prigodom ponovno moći pogledati film i izložba.

Programi su  dio institucijskog projekta Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a proizašli su iz istraživanja muzikologinja  dr. sc. Lade Duraković (Muzička akademija u Puli)  i dr.sc. Marijane Kokanović Marković (Akademija umetnosti u Novom Sadu).

Koncert je realiziran u suradnji s INK, a  izložba u suradnji s Povijesnim i pomorskim muzejom Istre. Programe podupire Austrijski kulturni forum. Ulaz se ne naplaćuje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 2 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum