Novigrad u rujnu postaje domaćin Festivala kratkometražnog filma

Festival kratkog metra Novigrad održat će se od 16. do 18. rujna u novom multimedijskom centru grada Novigrada, CMIK-u (Centar za manifestacije i kulturu Novigrad).

Riječ je o najmlađem međunarodnom festivalu u Hrvatskoj i jedinom festivalu na području Istarske županije koji prikazuje isključivo filmove kratkog formata. Program će uključiti filmove iz cijelog svijeta, projekcije će se odvijati u zatvorenom i otvorenom kinu, a posjetitelji će, osim uživati u filmovima, moći i besplatno sudjelovati u raznim radionicama i edukacijama.

Festival je natjecateljskog karaktera – nagrađuje se najbolji film po izboru publike iz regionalne i iz međunarodne konkurencije. Prvo izdanje festivala održati će se u suradnji sa Slovenijom kao prvom „zemljom partner“. Ulaznice će biti dostupne na ulazu kina a moći će se i rezervirati uživo na našem info punktu ili putem e-maila festivalkratkogmetra@gmail.com.

Nakon projekcije filmova, posjetitelji će imati priliku upoznati autore kroz razgovor s publikom. U Novigrad u rujnu stižu brojni i renomirani producenti, redatelji, scenaristi i glumci.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 3

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum