Dodijeljene nagrade ETNOFILma

Promise-and-Unrest-01

Treći festival etnografskog filma završen je proglašenjem pobjednika festivala, filma “Obećanje i nemir” Alana Grossmana i Ainea O’Briana iz Irske.


U kategoriji televizijskih dokumentaraca najboljim je proglašen film Ive Kuzmanića “Kruha služiti” o pekarni Trajković na zagrebačkoj Novoj Vesi otvorenoj 1925. godine, a među etno filmovima pobijedio je “Godine u rukama” Evgenyja Aleksandrova i Elene Danilko iz Rusije.


U završnici festivala prikazani su “Pogrebno doba” Matthewa Lancita iz Kanade, “Kauboji – pobunjenici iz Vogtlanda” Erica O’Connellija iz SAD-a te “Zlatni ožiljci” Alexandrine Boudrealt-Fourniera iz Kanade.
Posljednji je na rasporedu bio talijanski film “My Marlboro City” Valentine Pedicini o Brindisiju, centru krijumčarenja cigareta.Izvor: http://www.glasistre.hr/kultura/vijest/336335


Foto: http://www.bakitwhy.com/sites/default/files/imagecache/zot-main-image-468/Promise-and-Unrest-01.jpg

Leave a Reply


9 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum