Festival ljubavi i erotike Casanovafest u Vrsaru||Il festival dell’amore e erotismo “CasanovaFest” a Orsera

23.05.2012.

[lang_hr]Već tra­di­ci­onal­no kra­jem lip­nja odr­ža­va se u Vrsaru u sla­vu poz­na­tog zavod­ni­ka Giacoma Casanove trod­nev­na mani­fes­ta­ci­ja. Ove godi­ne, na dan otvo­re­nja fes­ti­va­la 28. lip­nja, dogo­di­ti će se i prvo hrvat­sko natje­ca­nje u ljubljenju.
4. Casanovafest odr­ža­ti će se od 28. – 30. lip­nja u Vrsaru, kako je naj­av­lje­no u Muzeju pre­ki­nu­tih veza na kon­fe­ren­ci­ji za novi­na­re. Direktorica fes­ti­va­la Mariam Abdelghani pred­sta­vi­la je novi vizu­al­ni iden­ti­tet koji je ove godi­ne osmis­lio stu­dio Sonda. Dosad je fes­ti­val uspio razvi­ti vizu­al­nu pre­poz­nat­lji­vost, a Sondi je za rje­še­nje iz 2010. godi­ne dodi­je­lje­na Outward nagra­da za naj­bo­lji pla­kat veli­kog for­ma­ta. Ovogodišnje rje­še­nje tako­đer nudi broj­ne aso­ci­ja­ci­je na more, srca, žen­ske čari, a ako net­ko uoči polju­bac, bit će u pra­vu jer ove godi­ne, u čast lju­ba­vi, Casanovafest orga­ni­zi­ra prvo hrvat­sko natje­ca­nje u ljubljenju.

 

Brojnim zaljub­lje­nim paro­vi­ma, osim poljup­ca dah će ukras­ti i pre­kra­san pogled na vrsar­ski arhi­pe­lag s Casanovinog vidi­kov­ca, gdje će se i odr­ža­ti natje­ca­nje. Stručni ocje­nji­vač­ki sud oda­brat će naj­sen­zu­al­ni­ji polju­bac Casanovafesta, a pobjed­ni­ci će dobi­ti nov­ča­nu nagra­du u izno­su od 1000 kuna. Prijaviti se mogu svi zain­te­re­si­ra­ni puno­ljet­ni paro­vi do 28. lip­nja na e – mail adre­su kiss@casanovafest.com. Unaprijed pri­jav­lje­nim paro­vi­ma moći će se pri­dru­ži­ti i broj­ni turis­ti i posje­ti­te­lji na mjes­tu doga­đa­nja, a koje će zasi­gur­no oča­ra­ti roman­tič­na i ero­tič­na fes­ti­val­ska atmosfera.
Diana Dropulić, vodi­te­lji­ca odno­sa s jav­noš­ću i koor­di­na­to­ri­ca fes­ti­va­la, napo­me­nu­la je još da će Casanovafest još jed­nom potak­nu­ti sva osje­ti­la na uži­va­nje, a uz raz­no­vr­stan pro­gram koji će biti naj­av­ljen pred fes­ti­val, može se jam­či­ti dobra zaba­va i opu­šta­nje u lju­bav­nim zano­si­ma i vru­ćim ljet­nim noćima.
Uz zahva­le Općini Vrsar i Turističkoj zajed­ni­ci opći­ne Vrsar, te svim pokro­vi­te­lji­ma i spon­zo­ri­ma bez kojih fes­ti­val ne bi bilo mogu­će reali­zi­ra­ti, orga­ni­za­to­ri su istak­nu­li i veli­ku podr­šku hotel­ske kuće Maistra i novo­tvo­re­nog hote­la Vista.

Izvor

Foto[/lang_hr]

 

[lang_it]Come ora­mai da tra­di­zi­one ver­so la fine giug­no ad Orsera, per cele­bra­re Giacomo Casanova, viene orga­ni­zza­ta, nel cor­so di tre gior­ni, la mani­fes­ta­zi­one „Casanovafest“. Durante l’a­per­tu­ra, il 28 giug­no 2012, si ter­rà la pri­ma com­pe­ti­zi­one cro­ata dedi­ca­ta al bacio.

 

 

La quar­ta edi­zi­one del „Casanovafest“ si ter­rà dal 28 al 30 giug­no 2012 ad Orsera, come con­fer­ma­to dal­la diret­tri­ce Mariam Abdelghani duran­te la con­fe­ren­za stam­pa, dove è sta­ta pre­sen­ta­ta la nuova iden­tità visu­ale del­la mani­fes­ta­zi­one con­ce­pi­ta dal­lo stu­dio Sonda. Nel 2010 pro­prio per il mani­fes­to del fes­ti­val alla soci­età di design cro­ata è sta­to con­fe­ri­to il pres­ti­gi­oso pre­mio Outward.

 

L’evento più atte­so è la com­pe­ti­zi­one del bacio che, gra­zie al mera­vi­gli­oso pano­ra­ma offer­to dal­l’ar­ci­pe­la­go di Orsera, togli­erà let­te­ral­men­te il fiato a tut­te le cop­pie par­te­ci­pan­ti. Una giuria sce­gli­erà il bacio più sen­su­ale ed i vin­ci­to­ri ver­ran­no pre­mi­ati con 1000 kune. Si posso­no iscri­ve­re tut­ti i mag­gi­oren­ni all’in­di­ri­zzo di pos­ta elet­tro­ni­ca kiss@casanovafest.com fino il 28 giugno.

 

Diana Dropulić, la coor­di­na­tri­ce e res­pon­sa­bi­le infor­ma­ti­va con i media, ha affer­ma­to che il „Casanovafest“ sti­mo­lerà tut­ti i sen­si gra­zie all’in­te­re­ssan­te pro­gram­ma che assi­cu­ra un’ot­ti­ma atmo­sfe­ra e l’op­por­tu­nità di las­ci­ar­si tras­ci­na­re dal­le passi­oni e dal­le cal­de not­ti estive.

 

 

La mani­fes­ta­zi­one è sta­ta orga­ni­zza­ta gra­zie al pre­zi­oso con­tri­bu­to del­la Società Turistica di Orsera, dal Comune di Orsera e da tut­ti gli spon­sor, tra i quali si con­trad­dis­tin­gue la soci­età turis­ti­ca Maistra ed il nuovo alber­go Vista.

 

 

Fonte

 

Foto[/lang_it]