7. Legendfest u Pićnu

U petak je u Pićnu svečano otvoren 7. Legendfest – festival legendi, mitova i priča o staroslavenskim božanstvima.

 

 
Program je započeo u 19 sati dječjim predstavama i propovijedima o božanstvima na nekoliko lokacija, a nastavljen je komičnom predstavom na čakavskom dijalektu „Lindarski kaban“ u izvedbi glumaca Istarskog narodnog kazališta Pula. Ravnateljica INK Pula Gordana Jeromela Kaić, inače rodom iz Sv. Katarine, dodala je kako je izuzetno ponosna što je dio ove hvalevrijedne manifestacije s obzirom da ju za rodni Pićan vežu samo lijepe uspomene.

 
Neizbježni štriguni i štrige harali su starim gradom Pićna. Organizatori su poručili posjetiteljima da su oni žedni krvi te da se mogu pretvoriti u miša, muhu, kukca ili crnog psa. „Ne svađajte se s njima, poslušajte što vam kažu, a otjerati ih možete jedino smradom!“

 
Prvog dana Legendfesta, posjetitelji su mogli razgledati i izložbu slika Filipa Burburana u zgradi općine, dok je u galeriji na trgu otvorena izložba likova u drvu „Priče iz šume“ Tončija Žužića, te njegova promocija slikovnice „Ćuk Krki i Matić Malić“. Posjetitelje, a pogotovo one najmlađe oduševio je i vatreni show Tatjane Nikolić, dok su neki uživali u irskoj glazbi Mary Crnković Pilas i pjevanju mističnih pjesama.

 

Izvor

Foto

Leave a Reply


4 + = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum