Mjesec hrvatske knjige 2012. u Gradskoj knjižnici Pazin

Mjesec hrvatske knjige 2012. – Program:

 

15.10. Vratimo knjigu bez zakasnine
akcija kojom „zaboravnim“ i „manje zaboravnim“ korisnicima omogućavamo povrat knjiga bez naplate zakasnina
16.10. Daniel Načinović: Bajka o potonulim zvonima – La fiaba delle campane sommerse
Pazinski kaštel u 19:00 sati – predstavljanje slikovnice
Bajka je pisana dvojezično u stihovima i obrađuje znanu predaju s naših strana o zvonima koja su u Istri bila skidana sa zvonika kako bi se od njih pravile topovske kugle. Tekst je obrađen u stihovima i rimi kroz dvanaest epizoda. Svaka strofa predstavlja jednu epizodu. Sadržajem je okrenuta istarskom podneblju, fantastici i mirotvornim porukama.

 

 
23.10. Anke Bastrop u Kući za pisce – Hiži od besid
Kuća za pisce – Hiža od besid u 19:00 sati
Natječajem za rezidencijalni program za autore/ice i književne prevoditelje/ice iz Njemačke započela je suradnja Goethe Instituta iz Zagreba i Kuće za pisce iz Pazina koja će se sigurno nastaviti i ubuduće. Anke Bastrop je prva gošća iz Njemačke koja će boraviti u Pazinu i kojoj će Kuća za pisce postati dom na neko kraće vrijeme.
25.10. pisac u gostima – Krešimir Mišak
Gradska knjižnica Pazin u 19:00 sati
Suorganizator Pučko otvoreno učilište u Pazinu
Druženje s novinarom znanosti, rock glazbenikom, piscem znanstvene fantastike te voditeljem emisije Na rubu znanosti koja se emitira na HRT-u.
31.10. Cuk i ja? Da! CUKIJADA
Gradska knjižnica Pazin u 19:00 sati
Druženje i natjecanje u rezbarenju bundeva. Sudjelovati mogu svi “umjetnici na bundevama” bez ozira na godine. Cuke (bundeve) mogu rezbariti djeca, odrasli, obitelji, grupe… Svi su dobrodošli.
Bira se najsmješniji, najstrašniji i najorginalniji CUK.
6.11. Iva Đorđević: Ne(istra)žena  
Gradska knjižnica Pazin u 19:00 sati – predstavljanje knjige
Suorganizator Pučko otvoreno učilište u Pazinu
Ne(istra)žena je umjetničko – istraživački projekt u kojem autorica u kontinuumu, multimedijalnim pristupom pokušava razotkriti, razumjeti i interpretirati prošlost istarskih žena u svoj svojoj kompleksnosti. Projekt Neistražena ostvaruje se u raznim formama: predstava, izložba, knjiga, a nakon knjige slijedi filmski esej.
13.11. Ćakula
Gradska knjižnica Pazin u 19:00 sati – književna večer
Uz ćakulanje upoznat ćemo neke pazinske i istarske pjesnike.
15.11. Vratimo knjigu bez zakasnine
akcija kojom „zaboravnim“ i „manje zaboravnim“ korisnicima omogućavamo povrat knjiga bez naplate zakasnina
15./16.11. Ispraćaj Mjeseca hrvatske knjige
Druženjem uz knjigu, razgovorom o pročitanom, filmskim insertima ispratiti ćemo Mjesec hrvatske knjige 2012. godine. Knjižnica će za korisnike raditi do 24:00 sata.

Leave a Reply


9 − = 7

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum