Intenzivna kulturna promocija u inozemstvu

Hrvatska u ovoj godini, kada ulazi u Europsku uniju, planira intenzivirati svoju kulturnu promociju u inozemstvu, kazao je zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, posebno naglasivši projekte kulturne promidžbe u Velikoj Britaniji, Švicarskoj i Njemačkoj. ‘U godini kada Hrvatska postaje punopravna članica Europske unije, pripremili smo u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova tri važna projekta namijenjena promidžbi hrvatske kulture u inozemstvu’, kazao je Šipuš. To su, kako je istaknuo, daleko manji projekti od upravo završenog festivala hrvatske kulture u Francuskoj ‘Croatie, la voici’, koji je pripreman više od godinu i pol dana, ali ne i manje važni.


Prije dva tjedna u Londonu je počeo festival ‘Welcome Croatia’, kojemu je cilj kroz brojna događanja tijekom prve polovice 2013., zaključno s ulaskom Hrvatske u Uniju 1. srpnja, povisiti razinu svijesti britanske javnosti o hrvatskoj kulturnoj i nacionalnoj baštini. ‘Sprema se i londonski sajam knjiga London Book fair, na kojemu će po prvi put sudjelovati i Hrvatska’, kazao je Šipuš. Ministarstvo svoje promidžbene aktivnosti usmjerava i na Švicarsku, odnosno na festival Culturescapes, kojemu je ove godine tema Balkan. Taj se festival bavi različitim kulturama i tradicijama, a služi kao platforma za kulturalnu razmjenu Švicarske s drugim zemljama svijeta. Usto, sredinom ožujka otvara se Leipziški sajam knjiga, što će ujedno obilježiti početak projekta u Njemačkoj koji će trajati do prosinca, kazao je.

 

 

 

Više informacija…

 

Leave a Reply


− 3 = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum