Završen 5. ETNOFILm festival u Rovinju

Dodjelom nagrada završio je 5. ETNOFILm festival u Rovinju koji je u organizaciji Etnografskog muzeja Istre trajao od 24. – 27. travnja. U četiri dana na festivalu je prikazano 24 filma međunarodne dokumentarne produkcije, održano je predavanje, radionica, te izložba i glazbeni program, a festival je posjetilo 1000 ljudi. 

Žiri kojim je predsjedao direktor ruskog Centra za vizualnu antropologiju, ujedno i profesor moskovskog Sveučilišta, Evgeny Aleksandrov, dr.sc. Sanja Potkonjak s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zagrebu i Igor Bezinović, autor nagrađivanog filma “Blokada” odabrao je pobjednike u četiri kategorije.

 

5-etnofilm-festival-etnofilm

 

 

Voditeljica festivala Tamara Nikolić – Đerić zahvalila je svima na sudjelovanju: „Drago nam je da je ETNOFILm festival privukao toliko dobrih filmova i stručnjaka. Ponosni smo i na broj međunarodnih volontera i gostiju koji su nas ove godine posjetili čime smo pokazali da su ovakvi festivali bitni za umrežavanje struke, a pružaju i nešto drugačije lokalnim posjetiteljima.“

 

5. ETNOFILm festival, u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, je od 24.-27. travnja ugostio 24 filma međunarodne etnografske produkcije, a privukao je 1000 ljudi. Samom festivalu prethodila je trodnevna radionica hipermedije pod vodstvom profesora Petera Bielle, tijekom festivala održano je i njegovo predavanje na temu „Masajska migracija i primijenjena vizualna antropologija“. Izložba fotografijau centru Batana predstavila je izbor fotografija Etiopljanki iz bogatog fundusa Etnografskog muzeja Istre koje datiraju s kraja 19. ili početka 20. stoljeća. ETNOFILm festival su tradicionalno posjetili studenti antropologije i etnologije iz regije, a umrežavanju među studentima i strukom je pomogla i činjenica da su ove godine na festivalu sudjelovali međunarodni volonteri.

Leave a Reply


4 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum