BOJAN KRIVOKAPIĆ U KUĆI ZA PISCE – HIŽI OD BESID

U svibnju u Kući za pisce – Hiži od besid boravi Bojan Krivokapić koji je u Pazin stigao početkom mjeseca. Krivokapić je prošlogodišnji dobitnik nagrade Istarske županije „Edo Budiša“ za zbirku kratkih priča „Trči Lilit, zapinju demoni“. Bojan Krivokapić će se s čitateljima družiti u utorak, 12. svibnja u 19 sati, a s autorom će razgovarati Neven Ušumović. Krivokapić u Pazinu ostaje do kraja svibnja.

Bojan Krivokapic

Nagrađena zbirka objavljena je u dvojezičnom hrvatsko-talijanskom izdanju u nakladi Gradske knjižnice Pazin. Bojan Krivokapić je prozaik, pjesnik i aktivist. Završio je Komparativnu književnost u Novom Sadu, nekoliko godina pohađao je Studije roda, pri Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu. Njegova poezija i proza objavljena je u nekoliko antologija i književnih časopisa u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji. Dobitnik je nagrade „Mak Dizdar“ za 2013. godinu za prvu neobjavljenu knjigu poezije „Žoharov let“.

Izvor

Slika

Leave a Reply


9 − = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum