Besplatne elektroničke knjige – “Ženski prozni blok”

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima – DPKM objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri nova prozna naslova: treće, prošireno izdanje zbirke priča ‘Nasmijati psa’ Olje Savičević Ivančević, te reizdanja prve dvije Marineline zbirke kratkih priča, ‘Lift bez kabine’ i ‘Pušite li?’. Trenutno je na redizajniranim mrežnim stranicama projekta BEK (elektronickeknjige.com) od 176 objavljena dostupno 160 naslova. U dosadašnjih 14 godina kontinuiranog rada, mrežne stranice projekta zabilježile su više od milijun i 600 tisuća posjetitelja, što u prosjeku iznosi više od 100 tisuća godišnje. Besplatne elektroničke knjige čitane su više od 900.000 puta, što znači da je u prosjeku svaki naslov čitalo više od 5.200 posjetitelja.

olja

Olja Savičević Ivančević rođena 1974. u Splitu. Pjesnikinja i spisateljica, uvrštena u mnoge domaće i međunarodne antologije poezije i proze. Knjige su joj prevedene na desetak svjetskih jezika, a poezija i ulomci iz proze na tridesetak. Pisala je kolumne u novinama i na portalima, surađuje s kazalištima kao autorica songova ili adaptacija (predstave “Baba Jaga je snijela jaje”, “Ružno pače”, “Adio kauboju”, “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”, “Moj prijatelj Mačkodlak”), a prema njenim pričama snimljeni su nagrađivani kratkometražni igrani filmovi (“Balavica”, “Sedam neodgovorenih poziva”). Živi i radi u Splitu kao slobodna spisateljica. Za rukopis “Nasmijati psa” nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču te nagrade Kiklop za zbirku poezije “Kućna pravila”. Roman “Adio kauboju” nagrađen je nagradom T-portala za najbolji roman u Hrvatskoj 2011., kao i nagradom Slobodne Dalmacije za umjetnost Jure Kaštelan. Prema romanu je postavljen istoimeni kazališni komad. Za adaptaciju lutkarske predstave “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića” dobila je nagradu Mali Marulić 2013. godine. Istu nagradu dobila je i za dramske tekstove “Moj prijatelj Mačkodlak” (2014) i “Som na cilome svitu” (2015).

marinella

Marinela je rođena 1971. u Zagrebu. Pod pseudonimom Marinela od 1988. objavljuje prozu i poeziju u tiskanim i online književnim časopisima. Objavila: “Lift bez kabine” (priče, 1996, 2015); “Pušite li?” (priče, 2002, 2015); “Ne želim ti ugodan dan” (poezija, 2011); “Nemoj se ljutit sestro” (priče, 2013).

Izvor

Leave a Reply


9 − 7 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum