Predavanja Emila Jurcana i Ivone Orlić u Višnjanu

Predavanja arhitekta Emila Jurcana i etnologinje Ivone Orlić, na temu „kontinuitet autohtonosti“ bit će održana u subotu, 20. kolovoza s početkom u 20.30 sati u gradskoj lođi na trgu u starogradskoj jezgri Višnjana, a u sklopu arhitektonsko-urbanističkog procesa „Inicijativa Višnjan“.

višnjan

Grupa Katalizator i Društvo arhitekata Istre (DAI-SAI) u Višnjanu provode arhitektonsko-urbanistički proces, pod nazivom „Inicijativa Višnjan“, kojim u Višnjanu okupljaju arhitekte i ostale stručnjake tijekom cijele godine kako bi isprovocirali interakciju sa stanovnicima i lokalnom samoupravom u planiranju budućeg izgleda Višnjana. Nizom aktivnosti po principu inicijative-interakcije-intervencije istražuje se tijekom ove godine postojeće stanje, da bi se idućih godina mogli postaviti konkretni arhitektonski zadaci, predložiti konkretna rješenja i na kraju ta rješenja realizirala.

Predavanja arhitekata i ostalih stručnjaka predviđaju se s raznim zadanim temama bitnim za prostor Višnjana. Ovo četvrto okupljanje baviti će se temom „kontinuitet autohtonosti“ a gosti predavači prenijeti će svoja iskustva i predstaviti svoja istraživanja vezana za tu temu. Tema je vrlo aktualna, zanimljiva i široj publici, a predavanja neće biti vezana samo za područje Višnjana već i za područje cijelog istarskog poluotoka. Ulaz na predavanja je besplatan a nakon predavanja biti će mogućnosti za druženje s gostima predavačima, organizatorima i ostalim gostima.

Izvor

Leave a Reply


8 + = 16

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum