Radio Rojc počinje s emitiranjem na Međunarodni dan žena

Prvi community radio u Puli

• Na međunarodni Dan žena, 8. ožujka, s redovnim emitiranjem putem streama započinje Radio Rojc – prvi community radio u Puli.

Radio Rojc smješten je u Dnevnom boravku Rojca iz kojeg je krajem prošle godine uspješno realiziran 48-satni radio maraton pod nazivom “Radio na ledu”. Ovaj radio maraton nastao je u suradnji Art&Music festivala, Revije na ledu i Radio Rojca. Stvorili su ga i osmislili polaznici i mentori radionice nazvane “Tečaj radio krojenja” koja je premijerno, uz već tradicionalnu strip-radionicu, održana u okviru prošlogodišnjeg Art&Music festivala.

Redovitom emitiranju Radio Rojca presudilo je osluškivanje slušatelja Radija na ledu koji su svih 48 sati neumorno raznim kanalima slali poruke podrške, mahom proširene željama i uvjeravanjima o nastavku rada ovakvog Radija, čemu u prilog ide i konačna brojka od 38.529 slušatelja putem streama. Ako se ovom broju pridodaju i svi oni koji su pratili program Radija na ledu putem frekvencije 89,7 MHz jasno je da postoje slušatelji, i to u velikom broju, koji žele slušati community medijske sadržaje.

Ekipa Radija na ledu odredila je namjernom slučajnošću datum kada će uživo započeti s realizacijom dugo očekivanog community radija. Međunarodni Dan žena u većim je gradovima rezerviran za marševe kojima se ukazuje na stoljetne borbe žena za svoja prava i sva ljudska prava. Upravo željom da svojim radom ne diskriminira i ne zanemaruje, već otkriva prostore komunikacije i suradnje, 8. ožujka Radio Rojc započinje s redovitim emitiranjem. Tijekom prve faze emitiranja, svakog dana od 9 do 21 sat, Radio Rojc progovarati će o bitnim i aktualnim temama. Ovaj community radio nastavit će ondje gdje je Radio na ledu stao, a i to je tek početak. Radio Rojc kao radio zajednice nudi se i otvara prema zajednici koju poziva na suradnju pri kreiranju sadržaja.

„Ako je točno da radio ne možemo dovoljno razumjeti samo slušanjem, možemo li ga i kako, u digitalnoj globalizaciji, upotrijebiti kao autonoman alat za širenje prostora slobode i izbjegavanja kontrole i nadzora? (…)“ napisala je jedna od najnagrađivanijih radijskih urednica, sada bivša urednica Trećeg programa HR-a, Ljubica Letinić.

Radio Rojc pokrenut je u sklopu aktivnosti Saveza udruga Rojca, kreiraju ga zaljubljenici u radio, a možete ga slušati putem streama na stranici www.radio.rojc.eu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum