Tjedni program POU Poreč

KINO

Ulaznice se mogu rezervirati putem internetskog rezervacijskog sustava na poveznici http://rezervacije-poup.hr, a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava. Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

U četvrtak, 22. 3., petak, 23. 3. i u subotu, 24. 3. u 18.00

GRINGO
izvorno ime: Gringo
redatelj: Nash Edgerton
žanr: akcijska komedija
trajanje: 110 minuta
uloge: Charlize Theron, Amanda Seyfried, Joel Edgerton, David Oyelowo
sadržaj filma: David Oyelowo je u ulozi nedavno oženjenog, pristojnog biznismena koji ima udio u farmaceutskoj tvrtki koja se sprema za izlazak na burzu. Jednog dana mu se život pretvara u pakao zbog incidenta u Meksiku, a uljuđeni američki poduzetnik postaje kriminalac.

U četvrtak, 22. 3., petak, 23 .3. i u subotu, 24. 3. u 20.00

TOMB RAIDER
izvorno ime: Tomb Raider
redatelj: Roar Uthaug
žanr: akcijska avantura
uloge: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen
sadržaj filma: Lara Croft je strastvena, samostalna djevojka i kći ekscentričnog pustolova koji je nestao dok je ona bila još tinejdžerica. Sada, nakon sedam godina, Lara nema nikakav stvaran cilj ili svrhu te odbija preuzeti uzde carstva svojeg oca jednako kao što odbija priznati da je stvarno otišao.

LIKOVNA DJELATNOST

GALERIJA ZUCCATO
U organizaciji Valamar Riviere d.d., Muzeja – Museo Lapidarium iz Novigrada i Pučkog otvorenog učilišta u Poreču otvorena je izložba Jubilarna 35. slikarska kolonija Riviera Poreč.
Ove godine izlažu Rafa López, Adrián Ssegura, Alois Neuhold, Margerita Rakić, Klementina Golija, Renate Krammer
Izložba ostaje otvorena do 31. ožujka svakim danom u radnom vremenu 10.00 – 12.00 i 17.00 – 19.00, osim nedjelje i praznika.

OBAVIJEST O NATJEČAJU

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u travnju 2018. godine održat će se 12. PRO FUTURA – skupna izložba likovnih amatera, u cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja tzv. lijepih umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija). Radovi će biti odabrani putem natječaja, s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju/tehnici ili temi.
Natječaj je otvoren od 12. veljače do 25. ožujka 2018. Stručni žiri objavit će listu odabranih radova do 30. ožujka, a radovi će se zaprimati od 3. do 13. travnja.

Za sudjelovanje je potrebno priložiti:
– fotografije radova koje namjeravate izlagati (najviše tri rada);
– podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije);
– osobne podatke (adresa i broj telefona/mobitela);
– kratku biografiju.

Natječajne materijale poslati elektroničkom poštom ili poštom na adresu (preporučujemo prijavljivanje putem e-pošte):
Pučko otvoreno učilište Poreč
za PRO FUTURU
Narodni trg 1
52440 Poreč
ili e-poštom:
likovna@poup.hr
uz naznaku «za PRO FUTURU»

POSEBNA NAPOMENA: Materijale poslane na natječaj ne vraćamo. Nepravilne i nepotpune prijave neće se razmatrati. Fotografije radova moraju biti što kvalitetnije (oštre i dovoljno svijetle)! Svaka pojedinačna fotografija rada poslana e-poštom ne smije biti veća od 500 kb. Radovi koji prođu odabir žirija obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč najkasnije do 13. travnja 2018. godine.

O izboru radova:
Potpune i u roku zaprimljene prijave razmatrat će stručni ocjenjivački sud. Po isteku natječaja i obavljenog odabira u roku od tjedan dana bit će objavljeni rezultati na internetskim stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč (www.poup.hr).
U izbor mogu ući radovi onih autora koji nisu stekli nikakvo srednjoškolsko ni visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti. Prijavljivanje radova iz područja primijenjenih umjetnosti se isključuje (keramika, nakit, tekstilno oblikovanje i sl.).

O nagradama:
Među radovima koji budu prošli odabir ocjenjivački sud odabrat će rad onog autora koji po stručnom mišljenju zaslužuje nagradu – organizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.
Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvorenju izložbe.
Osim toga posebna će nagrada sponzora biti dodijeljena autoru koji sakupi najveći broj glasova publike. Glasanje će se odvijati isključivo na dan otvorenja izložbe putem glasačkih listića, a rezultati će biti objavljeni na internetskim stranicama Učilišta tjedan dana kasnije.

O žiriju:
Radove će odabrati žiri u sljedećem sastavu:
Bojan Šumonja, ak. kipar, predsjednik žirija;
Sebastijan Vojvoda, ak. slikar, član žirija;
Andi Bančić, prof., član žirija.

Napomena:
Budući da je cilj izložbe predstaviti aktualno amatersko likovno stvaralaštvo, molimo da nam na natječaj šaljete radove nastale recentnijeg datuma, ne starije od godinu dana.
Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 30. ožujka 2018. na internetskim stranicama Učilišta (www.poup.hr).
Radove zaprimamo radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.
Troškove povrata radova putem kurirske službe snose izlagači.
Datum otvaranja izložbe bit će naknadno objavljen.

Leave a Reply


− 5 = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum