Predstavljanje projekta Info punkta DC-a Rojc u sklopu programa SURferaj

Program SURferaj – Dani Saveza udruga Rojca održava se od četvrtka 20. do subote 22. prosinca u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli, a u četvrtak je u jutarnjim satima Helena Sterpin iz zadruge Praksa predstavila idejni projekt Info punkta DC-a Rojc.

– Na mjestu sadašnje portirnice Društvenog centra Rojc bit će realiziran suvremeni Info punkt koji će osim dosadašnje funkcije uključivati i onu prezentacijsku. Naime, bit će to polivalentni prostor gdje će korisnici Rojca moći predstaviti svoje aktivnosti. Bit će to mjesto gdje se nekoga može pričekati, gdje se ljudi mogu sastati, ugostiti i informirati s time da će u njemu ostati funkcija i zadaće portirnice, kazala je Sterpin.

On je dodala da je prvo utvrđeno činjenično stanje te da se nakon toga gledalo kako djelovati sa što manje građevinskih radova. Odlučeno je da se otvore bočni zidovi portirnice na razini stepeništa i sadašnjeg malog otvora portirnice gdje bi se nalazila ulazna vrata budućeg Info punkta. Na mjestu sadašnjih vrata bio bi smješten prozorčić portirnice. Otvoreni zidovi bit će ostakljeni s čime će se dobiti na prozirnosti i otvorenosti. Unutarnji prostor bi se podijelio (putem polica) u dva zasebna dijela od kojih bi onaj manji služio kao portirnica. Kao materijal za police i pregradni zid bio koristile bi se žičane mreže i rešetkaste noseće pregrade. Na policama bi se nalazio materijal kojeg udruge i svi koji djeluju u Rojcu žele podijeliti s posjetiocima.

Budući da se radi o idejnom projektu na samom predstavljanju Sterpin je uzela u obzir primjedbe i savjete zainteresiranih kako bi se u daljnjoj razradi moglo pronaći najbolje izvedbeno rješenje.

Tekst B. VINCEK

FotogrAfije B. VINCEK i M. FILIPOVIĆ-SANDALJ

Leave a Reply


7 + = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum