Dani rukotvorina – rukotvorci u pazinskom Kaštelu

Etnografski muzej Istre treću godinu za redom održava trodnevnu stručno-edukativno manifestaciju “Dani rukotvorina – rukotvorci”, u pazinskom Kaštelu od 12. do 14. rujna.

„Ovogodišnja manifestacija radi iskorak i naglasak se stavlja na same nosioce raznih vještina odnosno rukotvorce. Bez njihovih znanja ne bi bilo mnogih stvari koje nam uljepšavaju svakodnevnicu; pletene robe, rezbarenih posuda, unikatnog nakita i još koječega. Jedan od njih je i Antun Božac narodni umjetnik kojemu je posvećena izložba: „Antun Božac – prikazi Istre između rukotvorstva i umjetnosti“. On je svojim radovima godinama obogaćivao mnoge sajmove i manifestacije, i dobitnik je mnogih priznanja i nagrada. Na izložbi će se moći vidjeti njegovi radovi iz fundusa muzeja i privatne zbirke obitelji. Uz to izložiti će se i makete istarskog voza koje izrađuje Dalibor Vozila“, navode organizatori.

Bogati program radionica nudi priliku za sve generacije da se okušaju u rukotvorstvu pod stručnim okom naših suradnika. Bilo da je to kukičanje, vezenje, pletenje košara, filcanje vune ili dekupaž. Na cjelodnevnom sajmu u dvorištu Kaštela svoje rukotvorine izlagati će kreativci svih dobnih skupina u različitim tehnikama i materijalima.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

PROGRAM

Četvrtak, 12.09.2019.

10:00 – 12:00 i 17:00 – 19:00     Radionice vezenja i kukičanja

12:00                                                    Otvorenje izložbe: Antun Božac – prikazi Istre između rukotvorstva i                                                                            umjetnosti

                                                                   Sajam rukotvorina

Petak, 13.09.2019.

10:00 – 12:00 i 17:00 – 19:00     Radionice vezenja i kukičanja

                                                                   Radionica pletenja košara na starinski

                                                                   Sajam rukotvorina

Subota, 14.09.2019.

10:00 – 13:00                                     Radionica dekupaž – za velike i male

                                                                  Radionica filcanja vune

                                                                  Radionica pletenja košara na starinski

                                                                  Sajam rukotvorina

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum