Udruga Format poziva na besplatan tečaj fotografije

Besplatan tečaj fotografije tijekom listopada će održati Udruga Format pod pokroviteljstvom Općine Medulin. Tečaj u obliku radionica trajat će dva mjeseca te je po završetku tečaja planirana izložba fotografija polaznika. Radionice uključuju teorijsku i praktičnu edukaciju, one nisu povezane te se polaznici mogu priključiti tečaju i na bilo kojoj tematskoj cjelini koja im je zanimljiva.

Sudionici će moći poslušati izvrsna gostujuća predavanja koja će biti otvorenog tipa. Svi zainteresirani mogu se javiti na mail udrugaformat1@gmail.com ili na broj telefona 098/1818699 te 098/441 565. Upisi traju do kraja rujna te prvi dan tečaja koji započinje 1. listopada u 19 sati, u prostoru Multimedijalnog centra 3mc na Placi u Medulinu. Tečaj će se održavati utorkom i petkom s početkom u 19 sati. Gosti predavači na tečaju su Roberta Weissman Nagy, Marko Vrdoljak i Davor Kliman.

Weissman Nagy rođena je u Puli, završila srednju primijenjenu školu u Puli. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu 1988. godine, smjer kiparstvo. Orjentirana na rad u metalu. Redovno izlaže skupno i samostalno.. Izlagala na kolektivnim i samostalnim izložbama mnogo
puta u domovini i inozemstvu: Grožnjan, Opatija, Pula, Rijeka, Umag, Vodnjan, Zagreb (HR); Berlin (D); Paris, Marseille (F); Padova, Trieste (I); Helsinki (FIN); (Beograd (SRB); Ljubljana (SLO); Skopje (MAK); Poznan (PL); Sarajevo, Mostar (BiH); Brooklyn, Chicago, New York, Ohio (USA), Bangladeš… Nagrađivana je nekoliko puta za umjetnički i pedagoški rad. Organizatorica je Open riva Arta u Fažani, voditeljica je galerije Plaza u Sv. Lovreču. Javni rad nalazi se u Fažani, „Laštra” od 2006. godine. Bila je stalni je sudski vještak za likovnu umjetnost. Član je HDLU Istre.

Marko Vrdoljak, hrvatski poznati fotograf pejzaža na radionicu dolazi 25. listopada. Do sad je objavio deset fotomonografija. Uz ostale nagrade i priznanja dobitnik je najprestižnije strukovne nagrade u Hrvatskoj, “Tošo Dabac”, za veliki doprinos afirmaciji umjetničke fotografije i
fotografske umjetnosti u Hrvatskoj te je član ULUPUH-a. Veliko priznanje za svoj fotografski rad Vrdoljak je dobio i potpisivanjem ugovora s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske o realizaciji četiri izložbe. Fotografija “Ovčji raj”, snimljena u Lici, odabrana je za naslovnicu 50. jubilarnog broja “DigitalFoto Magazina” kao prva naslovnica s djelom hrvatskog fotografa dok su njegove fotografije grčkog kipa “Apoksiomena” uvrštene u službeni katalog British Museuma, “Defining beauty: the body in ancient Greek art”. Uz svoj fotografski rad, nagrađivan je u video stvaralaštvu unutar kojeg je snimio višestruko nagrađivane filmove “Pulse of the city – Zagreb”, “Brijuni – The Hidden Paradise” i “Color Your
Christmas with Zagreb”, a autor je i službenih promotivnih filmova otoka Lošinja, Zagrebačke županije, otoka Raba, grada Opatije, Muzeja Apoksiomena i dugometražnog filma “Sedam dana stvaranja” o tajanstvenom životu u dominikanskom samostanu u Dubrovniku. Uz kompletno snimanje fotografske, video i audio građe za Muzej na Brijunima, Vrdoljak redovito održava Fotografske radionice u Nacionalnom parku Brijuni te uz predavanja po fotografskim klubovima u regiji, povremenim izlaganjima na Prirodoslovno matematičkom fakultetu, Grafičkoj školi, Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te predavanjima u organizaciji UNPAH-a, MINT-a i HTZ-a, kontinuirano radi na promociji fotografske umjetnosti.
Vrdoljak je autor službenih foto arhiva gradova Zagreba, Opatije, Rijeke, Lošinjskog arhipelaga, Zagrebačke županije, nacionalnih parkova Risnjak i Brijuni, Muzeja Apoksiomena, Franjevačkog samostana grada Cresa te projekata “Moj komadić zemlje”, “Zagrebački vremeplov” i “EDEN”
Hrvatske turističke zajednice. Svoje radove do sada je predstavio na stotinama izložbi u Hrvatskoj, SAD-u, Kanadi, Rusiji, Italiji, Litvi, Poljskoj, Slovačkoj, Islandu, Danskoj, Švedskoj, Finskoj, Irskoj, Ukrajini, Češkoj, Belgiji, Vatikanu, Latviji, Bugarskoj, Crnoj Gori…

Davor Kliman – rođen je u Puli 1966. godine, gdje je završio Srednju školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, likovnu kulturu, odjel-kiparstvo u klasi prof. Žarka Violica. Od 1994. predaje kao profesor stručnih predmeta pri Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, čiji je sadašnji ravnatelj. Do sada je izlagao na više od 40 skupnih izložbi u Puli, Rijeci, Splitu, Rovinju, Zagrebu, Milanu, Ljubljani, New Yorku i 15-ak samostalnih izložbi. Sudjelovao je na kiparskim simpozijima: Vinkuran-Cave Romana 1996.,1997., Trieste-Trebiciano, Il Dialogo Delle Forme” 1997. Javne skulpture: Banjole-Stotem (kamen), Medulin-Stotem za more (kamen), TriesteStotem za Lindu (kamen,drvo). Pored skulpture bavi se videom, slikarstvom, grafikom i scenografijom. Član je HDLU-a Istre od 1995. i njegov predsjednik od 2002.-2005. godine.

Izvor

Leave a Reply


7 + = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum