Otvoren GIF natječaj „Industriall“

rok: 30.04.2020

„Industrial“ je otvoreni natječaj za GIF animacije koji organizira Udruga Metamedij u sklopu projekta Društveno-kulturni centar Lamparna. Tema GIF natječaja je industrijska baština, a odabrane će GIF animacije biti prezentirane u Labinu na završnoj izložbi koja će se održati u lipnju 2020. godine. Stručni žiri čine Tin Dožić, Damir Stojnić i Ivana Tkalčić.

Na natječaj se mogu prijaviti svi koji žele biti dio „Industriall“ priče. Za prijavu nije potrebno prethodno umjetničko iskustvo, a dobna granica prijavitelja ne postoji.

Odabrani radovi biti će prikazani putem video mappinga i interaktivnih instalacija na otvorenom prostoru te vanjskim fasadama zgrada u okolici DKC Lamparna. Natječaj je zamišljen da uključuje i povezuje građane te omogućuje da njihovi radovi ostanu u arhivi DKC Lamparne.

Industrijska arhitektura ostaje podsjetnik na prekretnicu ljudske civilizacije - industrijsku revoluciju. Prijelaz iz obrta u tvornice te široka uporaba materijala poput lijevanog željeza, stakla, čelika i armiranog betona oblikovali su industrijsku arhitekturu. Industrijska baština ostala je simbol radničkih klasa koje su u tamošnjim tvornicama radile, zarađivale kruh za svoje obitelji, borile se za radnička prava, te koje su u njima i od njih živjele. Ideja izvorne revitalizacije tj. tehnološke obnove je na takvim mjestima gotovo neizvediva. Trenutna obaveza je rekonstruirati, prenamijeniti i obnoviti ono što je od njih ostalo. Kroz ovaj natječaj želimo dati novu svrhu industrijskoj baštini, napuštenim fasadama podarit život kroz internetsku umjetnost.

Budite kreativni i pošaljite nam svoje radove na mail: industriallGIF@gmail.com

Rok za slanje radova je 30. travanj 2020.

Na natječaj su dobrodošli GIF animacije svih vrsta: od stop-motion animacije, preko isječaka ekstrahiranih iz video snimaka, fotografskih kolaža ili ručne animacije. Trajanje i dimenzije animacije u potpunosti su slobodni, a jedina su tehnička ograničenja GIF format i beskonačni loop.

Možete koristiti jednu od brojnih aplikacija za izradu gifova kao što su: Make a gif, GHYPERLINK “https://giphy.com/”iphy, Ezgifn, Imgur, Gif Camera, Giffer.

Leave a Reply


7 + = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum