Predavanje Davora Klimana o ulozi fotografije u Medulinu

Udruga Format pod pokroviteljstvom Općine Medulin započela je tijekom mjeseca listopada s besplatnim tečajem fotografije. U sklopu tečaja predavanje, otvoreno za javnost, održat će profesor likovne umjetnosti gospodin Davor Kliman. Predavanje na temu „Uloga fotografije u svakodnevnom životu i njen utjecaj na život“ je otvoreno za sve zainteresirane, a održat će se u petak, 6. prosinca u 19 sati u prostoru 3mc na Placi u Medulinu. Predavač će se dotaknuti svijeta fotografije kroz različite njene uloge u životu društva, ali i pojedinaca.

Davor Kliman rođen je u Puli 18.03.1966. Srednju školu primijenjenih umjetnosti i dizajna završio je u Puli. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, likovnu kulturu, odjel – kiparstvo u klasi prof. Žarka Violića. Od 1994. predaje kao profesor stručnih predmeta pri Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli čiji je sadašnji ravnatelj. Do sada je izlagao na četrdeset skupnih izložbi u Puli, Rijeci, Splitu, Rovinju, Zagrebu, Milanu, Ljubljani, New Yorku …,i četrnaest samostalnih izložbi. Sudjelovao je na četiri kiparska simpozija: Vinkuran -Cave Romana 1996, 1997,2018., Trieste – Trebiciano, „Il Dialogo Delle Forme“ 1997. Javne skulpture: Banjole – Stotem (kamen)i, Stotem za Emmu (kamen), Medulin – Stotem za more (kamen), Trieste-Stotem za Lindu (kamen, drvo). Pored skulpture bavi se videom, scenografijom, slikarstvom i grafikom. Video radovi uvršteni su mu i u prvu retrospektivu hrvatske video umjetnosti, Insert. Član je i HDLU Istre od 1995. i njegov predsjednik od 2002. – 2005. godine.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum