Tripartitna izložba u DKC Lamparna: umjetnice Kristina Čehulić, Maja Josić i Ljiljana Barković

Posljednja ovogodišnja tripartitna izložba u DKC Lamparni koja se organizira u sklopu dva participativna kulturna programa projekta DKC LAMPARNA: ciklus izložbi mladih lokalnih, neprofesionalnih umjetnika u Klubu mladih „Klub 21“, te ciklus izložbi mladih, nadolazećih, domaćih i stranih suvremenih umjetnika u Galeriji „Lamparna“ bit će otvorena u petak, 13. prosinca, u 20.30 sati. U Klubu mladih predstavit će se studentica kiparstva Kristina Čehulić (“Biljni fragmenti”) i fotografkinja Maja Josić (“Ugljena prašina”), a u Galeriji „Lamparna“ akademska slikarica Ljiljana Barković (“Fragmentacije 2”).

Labinska fotografkinja Maja Josić (1985) predstavit će se s izložbom fotografija pod nazivom “Ugljena prašina” za koje je inspiraciju pronašla u ostacima bogate povijesti rudarstva na Labinštini. Radi se o seriji crno-bijelih, dokumentarnih fotografija emotivnog te pomalo mračnog i tajanstvenog pristupa s kojim autorica potencira atmosferu napuštenih industrijskih lokaliteta i objekata u kojima su fotografije nastale.

Kristina Čehulić (1992), studentica diplomskog studija na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (smjer kiparstvo), na izložbi pod nazivom “Biljni fragmenti” predstavit će radove u kojima se referira na prirodu i okoliš. Autorica kombinira medij stakla i razne vrste biljaka na način da se prilikom toplinske obrade stakla biljke pretvaraju u pepeo i ostaju zarobljene unutar otopljene staklene materije. Konstrukcija i dekonstrukcija biljnih struktura u staklu tako završava s nježnim i prozračnim ishodom, koji im daje dozu misticizma kakvu pruža i sama priroda.

Ljiljana Barković (1980), akademska slikarica iz Mošćeničke Drage, predstavlja se s izložbom “Fragmentacije 2”. Prvi dio izložbe čine slike nastale višegodišnjim istraživanjem slikarske plohe kao geometriziranog i fragmentiranog likovnog polja koje se ne bavi dubinom, već slikarskim prostorom kao mrežom, odnosno višeslojnošću slikarskog prostora, dok drugi dio čine mali objekti nastali hladnom obradom stakla u kombinaciji s drvom, koji se nadovezuju na fragmente iz navedenih slika.

Sve tri izložbe otvorene su do 31. prosinca 2019., i mogu se razgledati radnim danom od 10 do 14 i od 17 do 20 sati. Oba ciklusa nastavljaju su u 2020. godini. Organizacija izložbi je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum