Predavanje “Pobuna u Chileu” u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Predavanje “Pobuna u Chileu” kojeg će održati gosti s čileanskog Radija Rara Señal na programu je u subotu, 18. siječnja u 19 sati u Dnevnom boravku DC-a Rojc.

Predavanje “Pobuna u Chileu” govori o društveno-političkom procesu koji se upravo odvija na teritoriju Chilea. Trebamo podsjetiti kako je to populacija koja je živjela pod vojnom huntom Pinocheta, od 1973. do 1990., a represiju koju proživljavaju „ovih dana“ neki poistovjećuju upravo s tim periodom. Zanimljivo je kako su neoliberalne mjere koje je proveo taj režim, postale uzor mnogim razvijenim državama. Kako bi razumjeli taj proces prvi korak koji ćemo napraviti je kratki povijesni pregled, koji će objasniti prisustvo otpora i represije u Chileu. Nadalje, pričat će se o epidemiji društvenog ustanka od 18. listopada prošle godine do današnjih dana. Naposljetku, iznijet će se analiza s pozicija kolektiva Rara Señal i navesti primjere društvenih samoorganizacija, kao dobar primjer protivljenja neoliberalizmu.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Rara Señal je antikolonijalni i anarhofeminisitčki radio kolektiv iz Valparaísa, koji prenosi informacije o pobuni u Chileu od 20. listopada 2019. godine. Predavanje organizira časopis Društvo otpora uz podršku Radio Rojca.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum