Dva gostovanja i koncert Tamare Obrovac u Istarskom narodnom kazalištu

Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula nastavlja s programom u ponedjeljak, 10. veljače u 20 sati s gostovanjem predstave iz koprodukcije Teatra Exit i Umjetničke organizacije Teatroman iz Zagreb „Ja, tata!“. Autor predstave je Bjarni Haukur Thorsson, a redatelj je Boris Kovačević. U predstavi igra Rakan Rushaidat.

„“Ja, tata!“ urnebesno je smiješna i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet. Kada ga jednog zimskog dana žena, mašući mu testom za trudnoću ispred nosa, upita: “Dragi, koje je boje trudnoća?”, njegov savršeno uređeni život okreće se naglavačke. Ako ne znate: “Što to, danas, znači biti tata?” i “Zašto uopće imamo djecu?”, ako niste sigurni “Kakav porod želite?” ili “Kako izgleda nijemi vrući seks nakon poroda?”, “Ja, tata!” dat će vam odgovore na sva ta i mnoga druga pitanja. Predstava je namijenjena svima koji tek planiraju postati roditelji, onima koji to ni pod koju cijenu ne žele biti, ali i onima koji roditelji već jesu. Ulogu tate briljantno igra Rakan Rushaidat za što je nagrađen na Danima satire Fadila Hadžića i na Festivalu glumca u Vinkovcima“, piše u opisu predstave.

U srijedu, 12. veljače u 12 sati na rasporedu je predstava „Tri prašćića / Tre porcellini“ iz produkcije Compagnia Teatrale „Il Guardiano dell’Oca“ iz Italije. Tekst i režiju potpisuje Zenone Benedetto, a u predstavi igraju Tiziano Feola i Zenone Benedetto.

„Glumci, lutke i siluete vode vas na fascinantno putovanje u klasičnu bajku, priči o vuku koji pokušava ispričati svoje nespretne avanture grabeći se s tri zaigrana i smiješna praščića. U jednom crescendu emocija i preokreta vuk će na svaki način pokušati ispričati tradicionalnu priču sa svog stajališta. “Ali zašto ako ja pokušam pojesti praščiće, svi mi kažu da sam zločest, dok ako ih vi pojedete, nitko ništa ne kaže?!“ Predstava s elementima lutkarstva i glumačke igre, klasik je za djecu koji će vas nasmijati i zabaviti“, piše u opisu predstave. Izvedba predstave bit će na talijanskom jeziku. Posjetitelji dolaze organizirano iz talijanskih vrtića i škole.

U petak, 14. veljače u 20 sati na programu je koncertna promocija CD-a “TransAdriaticum” Tamare Obrovac i TransAdriatic quarteta kojeg čine: Tamara Obrovac (glas, skladbe), Stefano Battaglia (klavir), Salvatore Maiore (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi)

“TransAdraticum” je Tamarin dvanaesti autorski album i njeno četvrto inozemno izdanje, u kojem uz sjajne glazbenike njenog novog TransAdriatic quarteta istražuje nešto drugačiju glazbenu estetiku, više intimističkog prizvuka. Album je snimljen početkom veljače 2019. u tonskom studiju Muzičke akademije u Zagrebu i sadrži Tamarine skladbe pisane upravo za kvartet vrhunskih glazbenika iz dvije susjedne zemlje, Hrvatske i Italije. Uz Tamaru i njenog dugogodišnjeg suradnika, izvanserijskog hrvatskog bubnjara Krunoslava Levačića, u ovoj glazbenoj formaciji nastupaju dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske jazz scene, pijanist Stefano Battaglia i kontrabasist Salvatore Maiore.

“Uvijek su mi posebno dragi koncerti pred mojom domaćom publikom, a ove godine sam posebno sretna zbog fantastičnog novog Steinway klavira na kakvom je i sniman album, čiji zvuk će uz filigranski način sviranja Stefana Battaglie cijeloj izvedbi i mojoj glazbi donijeti jednu sasvim novu dimenziju”, kaže Tamara Obrovac uoči koncerta.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum