Art Panoptikum XXII u GRADSKOJ RADIONICI

Javno predavanje Art Panoptikum s pregledom događanja iz svijeta vizualnih umjetnosti održat će se na otvorenom, u vrtnom prostoru pulske Gradske radionice u subotu, 8. kolovoza u 20.30 sati. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Ove godine u Il museo di arte moderna e contemporanea di Trento e Rovereto prikazana je velika retrospektivna izložba američkog slikara, ilustratora i kipara Richarda Artshwagera čija su djela kritičari svrstavali u Minimalizam, Pop Art ili Konceptualnu umjetnost, o čemu će biti riječ u prvoj temi. Nakon toga slijedi prikaz rada indijske suvremene umjetnice Nalini Malani čija se izložba pod nazivom „No em Sents” upravo održava u Fundació Joan Miró u Barceloni. Iza toga bit će govora o izložbi kosovskog umjetnika s berlinskom adresom Petrita Halilaja i njegovoj novoj instalaciji u Palacio de Cristal koja pripada madridskom muzeju Reina Sofía. U sljedećoj temi predstavlja se cijenjena portugalska umjetnica Joana Vasconcelos koja je u Aarhus Kunstmuseum u Danskoj postavila veliku instalaciju pod nazivom „Valkyrie Rán”.

Dalje slijedi prikaz izložbe fotografija pod nazivom ‘Once Upon a Dream’ u Palazzo Grassi u Veneciji, egipatskog umjetnika Youssefa Nabila čiji rad obuhvaća fotografiju, film, slikarstvo i instalacije, a Museum für Kunst und Gewerbe u Hamburgu priredio je izložbu fotografija njemačke umjetnice i  profesorice na Karlsruhe University of Arts and Design pod nazivom “Reconsidering Photography: Underbrush” o čemu se govori u šestoj temi. Početkom kolovoza u Kemper Museum of Contemporary Art u Kansas Cityju otvorena je izložba “Tightrope” jednog od vodećih afričkih suvremenih umjetnika Eliasa Sime, a o njegovoj radu bit će riječ u ovoj temi. U seriji predstavljanja umjetničkih rezidencija bit će riječ o The International Studio & Curatorial Program (ISCP) u New Yorku kao vodećoj neprofitnoj ustanovi koja organizira rezidencije za umjetnike i kustose iz cijelog svijeta, a predavanje će završiti predstavljanjem njemačkog umjetnika Clemens Behra koji svoja prepoznatljiva geometrijski inspirirana djela osim na izložbama ostvaruje i na svjetskoj street art sceni.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Panoptikum ostvaruje se kao edukativna aktivnost zagovaračke platforme MI+.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum