Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ u Etnografskom muzeju Istre

Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ bit će otvorena u utorak, 15. rujna u podne u Etnografskom muzeju Istre u pazinskom Kaštelu.

„Ova izložba ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u okviru 20. stoljeća s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri odvijala se – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i svoje proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim, a istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo trgovina ili su prometno bile loše povezane“, piše u opisu izložbe.

Otvorenje izložbe autorica Mirjane Margetić i Nikoline Rusac biti će na otvorenom u dvorištu, nakon čega slijedi razgledavanje izložbe.

Izložba je uvod u manifestaciju „Dani rukotvorina“ koja se ove godina odvija u reduciranom obliku. Kreativne radionice „Iz muzeja s ljubavlju“ održat će se 17. i 18. rujna u 17 sati i 19. rujna u 10 sati. Posjetitelji će imati priliku tehnikom dekupaža ukrasiti kutije s porukama kakve su se nekada poklanjale simpatijama, majkama, prijateljima po uzoru na originalni muzejski predmet.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera na radionici može sudjelovati najviše osmero polaznika, stoga se mole svi zainteresirani da svoj dolazak najave na e-mail adresu: mirjana@emi.hr ili na telefonski broj 0917915230 (Emina Paćalat). Sudjelovanje je besplatno, a sav materijal osigurat će Etnografski muzej Istre.

Sukladno epidemiološkim mjerama u prostorijama muzeja posjetitelji su obavezni nositi maske za lice.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum