Knjiga „Kulturne politike u Europi: preokret sudjelovanja?“ dostupna online

U novoj knjizi „Kulturne politike u Europi: preokret sudjelovanja?“ nekoliko vodećih europskih stručnjaka u tom području nastoji razjasniti značenje, potencijale i ograničenja sudjelovanja u kulturnim politikama.

Autori ispituju ulogu participacije ne kao koncept, već kao proces koji oblikuje kulturnu politiku. U prvom se dijelu govori o nekoliko tema poput uloge sudjelovanja u različitim nacionalnim kontekstima kako sa stajališta specifičnog za zemlju, tako i iz komparativne perspektive.

U drugom dijelu knjige, fokus je na teme poput načina na koji sudjelovanje utječe na interakciju između umjetnosti, kulture i politike. To naravno uključuje i razmišljanje o sudjelovanju s obzirom na trenutnu pandemiju. Koja su iskustva, recepti, prijetnje i nove prilike obilježili kulturno polje?

Knjigu su uredili Félix Dupin-Meynard i Emmanuel Négrier, a sadrži i tekstove Lluísa Boneta, Anne Villarroya i Milene Dragićević Šešić. Publikacija je dostupna ovdje.

Izvor

Leave a Reply


7 + 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum