PulAccord – online festival klasične glazbe

Pulska udruga Disonanca organizira online festival klasične glazbe naziva PulAccord koji se održava od 20. do 22. prosinca u Puli.

Zbog trenutne epidemiološke situacije koncerti su zatvoreni za publiku i održavaju se u online formatu, a prijenos uživo može se pratiti na YouTube kanalu udruge putem poveznice koja će biti objavljena neposredno prije svakog koncerta.

Na prvom koncertu ovogodišnjeg PulAccord” koji je održan 20. prosinca nastupali su Sandro Vešligaj na klaviru, Samanta Stell na flauti te Nenad Mirt na kontrabasu, a koncert je moguće pogledati na YouTubeu.

Drugi koncert na rasporedu je u ponedjeljak, 21. prosinca s početkom u 18.30 sati kada će nastupati Duo Artina. Duo čine flautistica Andrea Jelavić i harmonikašica Martina Jembrišak, mlade glazbenice koje svojim radom promoviraju novu literaturu za ovaj neobični sastav. Svoju suradnju započinju prije nekoliko godina ostvarujući prvi koncert na Ljetnim čarima klasične glazbe u Splitu. Od tada nastupaju diljem Hrvatske, ali i u Portugalu predstavljajući Hrvatsku na Svjetskom Trofeju Harmonike. U suradnji s kompozitorima iz cijelog svijeta proširuju originalni repertoar za ovaj sastav s preko 50 i više novonastalih dijela.

Posljednji koncert ovogodišnjeg izdanja festivala na kojem će nastupiti Georgina Bognár, studentica 2. godine Muzičke akademije u Puli i Diego Vitasović na rasporedu je u utorak, 22. prosinca također u 18.30 sati.

Udruga Disonanca nastala je 2017. godine u Puli. Glavni cilj joj je promicanje glazbenih aktivnosti, priređivanje i organizacija koncerata klasične glazbe, kulturnih manifestacija te suradnja s ostalim pojedincima i institucijama iz područja kulture.

Izvor

Leave a Reply


7 + 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum