Eduzaab medulinske udruge Mutila

Udruga Mutila iz Medulina 2021. godinu započinje s projektom Eduzaab. Ovaj projekt, pod pokroviteljstvom Općine Medulin je edukativno-zabavnog karaktera, namijenjen svima, a uključuje seriju od sedam zanimljivih predavanja koja će dočarati povijesni presjek, događaje i podjele koji su obilježili Istarski poluotok u mediteranskome imaginariju, s Istrom povezane, a udaljene krajeve.

„Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a u dogovoru s Općinom Medulin, primorani smo odmaknuti se od dvorana i debatu preseliti u virtualni prostor. Predavanja će održati mag.hist. Ian Tataj i mag.hist. David Orlović. Sva predavanja moći će se pratiti putem programa Bigbluebutton. Prvo predavanja održat će se dana 8. siječnja s početkom u 18 sati“, navode iz udruge Mutila i dodaju da se sve dodatne informacije o predavanjima mogu pronaći na Facebook profilu Udruge Mutila – Medulin.

David Orlović, mag. hist., rođen je 1987. godine u Puli. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Trenutno radi kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi dr. Mate Demarina Medulin i Osnovnoj školi Monte Zaro Pula. Redovito objavljuje priloge u domaćim časopisima, uglavnom o temama iz međuratne povijesti Istre te sudjeluje na znanstvenim skupovima. Koautor je knjiga “Dani u Wagni” i “Turizam medulinske rivijere”. Sudjeluje u projektu interpretacije srednjovjekovne glazbe u sastavu Trobadorz.

Ian Tataj, mag hist., rođen 1990. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Autor je sci-fi romana “Chronology of the Future: A Short History of Man in Space” i raznih povijesnih radova. Suradnik mnogih udruga i javnih ustanova. Glavno polje interesa mu je stara i srednjevjekovna povijest.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum