NOVOGODIŠNJI POKLON LABIN ART EXPRESSA XXI DJECI LABINŠTINE

Labin Art Express XXI odlučio je između božićnih i novogodišnjih blagdana obradovati  djecu na Labinštini. Više od pedeset primjeraka upravo izdane slikovnice „Macić“ donirano je svim dječjim vrtićima na Labinštini: „Pjerina Verbanac“ Labin s jaslicima i područnim odjeljenjima (Vrećari, Raša, Rabac, Vinež, Stari grad); “Lišnjak“ Pićan i „Kockica“ Kršan s područnim odjeljenjem Potpićan, a nekoliko primjeraka dobila je i Gradska knjižnica Labin.

U okviru prekograničnog projekta INSPIRACIJA, sufinanciranog sredstvima EU u okviru programa suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska, izdana je slikovnica za djecu „Macić“, koja u riječi i slici pruža brojne zanimljive informacije o industrijskoj baštini na području četiri grada koja sudjeluju u projektu: Trbovlja, Slovenske Bistrice, Labina i Rijeke. Glavni lik, rudarski patuljak Macić, putuje iz grada u grad i posjećuje lokalne objekte industrijske baštine, gdje se upoznaje s zanimljivim detaljima vezanim uz njihovu povijest, sadašnjost i buduće planove, kao i s lokalnim mitovima te etno baštinom.

Edukativna i kreativna funkcija slikovnice ostvaruje se kroz igre pogađalica i zagonetke. Autorica Korina Hunjak ilustratorica je, dizajnerica i strip crtačica iz Rijeke, a izdavač je Labin Art Express XXI. Tiskana je u šesto primjeraka na slovenskom i hrvatskom jeziku te u dvjesto primjeraka na engleskome jeziku.

Djelatnici vrtića primili su slikovnice s velikim oduševljenjem i zahvalili Labin Art Expressu XXI na poklonu pomoću kojega će djeci na jednostavan i zabavan način približiti rudarstvo i industrijsku baštinu ovog kraja i ostalih navedenih gradova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum