Književna večer u Dnevnom s Asjom Bakić u DC-u Rojc

Prva Književna večer u Dnevnom, a koja se održava u sklopu projekta R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo bit će držana u srijedu 17. veljače u 19 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojca te na Facebook stranici Rojcnet. Gošća prve Književne večeri u Dnevnom je Asja Bakić koja će pulskoj publici predstaviti svoj rad s posebnim naglaskom na knjizi “Sladostrašće” koja je izašla 2020. godine u izdanju Sandorfa.

Asja Bakić rođena je 1982. godine u Tuzli gdje je i završila studij bosanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu. Zajedno s Mašom Grdešić, Lanom Pukanić i Barbarom Pleić Tomić 2014. godine pokrenula je portal za feminističko čitanje popularne kulture Muf. Autorica je knjige poezije “Može i kaktus, samo neka bode” (Aora, 2009.) te zbirki kratkih priča “Mars” (Sandorf, 2015.) i “Sladostrašće” (Sandorf, 2020.). Zbirka priča “Mars” izašla je 2019. godine u američkom izdanju kod nakladničke kuće Feminist Press iz New Yorka. Međunarodni portal Publishers Weekly uvrstio ju je na godišnju listu najboljih proznih naslova objavljenih na engleskom jeziku. Bavi se i književnim prevođenjem. Razgovor s Asjom vodit će Tajana Ilić.

Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja ograničen je na 10, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera. Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici i u programu Radio Rojca.

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.483,63 kuna / 1.697.011,08 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinanciraju Europske Unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum