Restart laboratoriji u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija pet dokumentaraca nastalih u sklopu Restart Laboratorija bit će održana u četvrtak, 18. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Radi se o kratkim nagrađivanim filmova Restart Laboratorija – produkcijske platforme za debitantske autore festivalskih filmova koju vodi producentica Vanja Jambrović u sklopu udruge Restart. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s Vanjom Jambrović i autorima moderirat će Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/3rZ5PPG

Meeting ID: 844 6408 3955

Passcode: 289916

Program:

Branko Vilus: “Predsjednički vlak”

2009., kratki dokumentarni, 14 min

Đuro Gavran: “Bojan”

2010., kratki dokumentarni, 13 min

Igor Bezinović: “Samoupravni film”

2012, kratki dokumentarni, 8 min.

Lucija Bušić: “Noćna”

2012., kratki eksperimentalni, 5 min.

Katerina Duda: “Strujanja”

2019., kratki dokumentarni, 16 min.

Restart laboratorij je besplatni program kontinuirane edukacije, tehničke i sadržajne pomoći mladim autorima u Zagrebu i Hrvatskoj, kako bi napravili svoje prve dokumentarne filmove. Otvoren je za sve koji se jave i pošalju svoju ideju (sinopsis, scenarij, tretman, već snimljeni materijal) za dokumentarni film. Uz stručno vodstvo i mentorstvo autori samostalno prolaze kroz cijeli proces produkcije filma, a na raspolaganju imaju snimateljsku i tonsku opremu te montažu.

Po dovršetku filma, sudjeluju i u procesu distribucije pa nerijetko putuju kako bi film premijerno predstavili na nekom od europskih ili hrvatskih filmskih festivala. Ovakav proces je edukacijski poligon za prve redateljske korake i dodatno usavršavanje za iskusnije autore te može biti dobra priprema za duže dokumentarne filmove.

Vanja Jambrović rođena je 1980. u Zagrebu, a 2005. godine diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2011. godine diplomirala je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. radi kao producentica u organizaciji Restart. Kao producentica potpisuje mnoge dokumentarne i kratke igrane filmove autora Nebojše Slijepčevića, Gorana Devića, Ivana Ramljaka, Kristine Kumrić i drugih… Filmovi koje je producirala prikazani su na brojnim svjetskim festivalima, a film „Srbenka“ bio je nominiran za najvišu europsku filmsku nagradu.

Od 2020. godine predaje na Akademiji dramske umjetnosti kolegij «Produkcija dokumentarnog filma» studentima 2. godine MA režije dokumentarnog filma i filmske produkcije.

U Restartu pored Laboratorija vodi i edukacijski program „Masterclass“ namijenjen filmskim profesionalcima u Hrvatskoj.

Restart je udruga usmjerena na stvaranje alternativnih medijskih kanala kroz edukaciju, produkciju, distribuciju i tehničku pomoć. Fokusirani su na obrazovanje za korištenje videa za promociju aktivizma, ljudskih prava i nezavisne kulture. U suradnji s festivalima, lokalnim udrugama i institucijama razvijaju i pomažu oko osnivanja i umrežavanja aktivističkih produkcija u svrhu stvaranja efikasne alternative mainstream medija.

Osnivači udruge su istaknuti filmski i medijski djelatnici angažirani na polju dokumentarnog, eksperimentalnog i animiranog filma te s velikim iskustvom u organizaciji, produkciji i odnosima s javnošću.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum