Video spot “All Alone” najavljuje novi album glazbeno-umjetničkog sastava Metal Guru

Udruga Labin Art Express XXI objavila je video spot glazbeno-umjetničkog sastava Metal Gurua “All Alone” s nadolazećeg albuma “Cold Black” koji će biti izdan u tijeku ove godine povodom 30. obljetnice Labin Art Expressa XXI i 100. obljetnice Labinske republike.

Metal Guru, umjetnička frakcija L.A.E.-a u sastavu Massimo Savić, Dean Zahtila i Xena Županić, snimila je 2003. godine glazbu za performans Labin Art Expressa “Balkan ni na nebu ni na zemlji”, izveden iste godine u bečkom Tanzquartieru u sklopu izložbe “Blood & Honey – Future is at the Balkans” kustosa Haralda Szeemanna. Bio je to polazni materijal za album “Cold Black” dovršen 2005. godine, ali nikad objavljen.

Koautori video spota u kojem su korišteni materijali nastali tijekom snimanja kratkog eksperimentalnog filma “Začeće” (Xena Županić – D. Zahtila, L.A.E. XXI, 2006.), su redatelj Viktor Zahtila i redatelj i producent Goran Načinović.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum