Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost – OTVORENI TERMIN Natječaj za izlaganje u 2021. godini

rok: 30.04.2021

Otvoreni termin, nova je programska jedinica Apoteke, formirana u želji za stvaranjem novih mogućnosti za izlaganje, realizacijom programa, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse.

Program Apoteke realizira se direktnim pozivom i novom programskom jedinicom Otvoreni termin – otvorenim javnim pozivom za izlaganje. Otvoreni termin, usmjeren je svim zainteresiranim umjetnicima i kustosima, povjesičarima umjetnosti, posebno mlađoj generaciji i lokalnim umjetnicima, te studentima likovnih akademija, kako bi u okviru programa Apoteke mogli upoznati, pratiti i javno predstaviti njihov rad. Ovom gestom Apoteka želi postati otvoreni prostor i pružiti podršku mladim umjetnicima za izlaganje te produkciju rada i izložbe. Na taj se način umjetnicima, umjetničkim projektima i ostalim sudionicima omogućava i osigurava u nedostatku financijskih i prostornih uvjeta adekvatna financijska i tehnička podrška. Otvoreni termin ne mora nužno rezultirati izložbom, već prezentacijom, predavanjem, razgovorom, performansom.

Prijave se otvorene od 30. ožujka do 30. travnja, a šalju se isključivo u elektronskom formatu, ne veće od 20 MB na adresu apoteka.info@gmail.com s naznakom Otvoreni termin 2021. Videozapisi mogu biti dostavljeni putem wetransfera ili drugih aplikacija za prijenos većih podataka. Prijave s nepotpunom dokumentacijom, kao i one koje pristignu nakon naznačenog roka, neće se razmatrati.

Prijava mora sadržavati:

  • Kontakt informacije (ime i prezime/naziv kolektiva; e-mail adresa; broj tel/mob)
  • Ažurirani porfolio sa izjavom umjentika/ce, i životopisom
  • Naziv i prijedlog projekta
  • Sažeti opis i koncept projekta, sažeti tehnički opis projekta i zahtjeve postava
  • Vizualnu dokumentaciju: skice i/ili foto/videodokumentaciju projekta
  • Link na projekt (video i sl. ako je primjenjivo).

Tlocrt i fotografije prostora dostavljaju se na zahtjev.

Apoteka će u okviru mogućnosti snositi troškove honorara umjetnika/ce, dio produkcijskih troškova i organizaciju/realizaciju izložbe (transport radova, postav, smještaj, deplijan, promocija) u dogovoru s odabranim prijaviteljem i potrebama projekta.

O rezultatima natječaja odabrani prijavitelji će biti obaviješteni početkom svibnja 2021. godine.

Više o programima apoteke pronađite na poveznici: www.apotekapsu.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum