Izložba „Fragmenti obiteljskog gospodarstva Istre“ u pazinskom Kaštelu

Izložba „Fragmenti obiteljskog gospodarstva Istre“ bit će otvorena u četvrtak, 11. ožujka 2021. u 18 sati u pazinskom Kaštelu.

„Izložba progovara o obitelji koja predstavlja bazičnu ljudsku zajednicu i nukleus društva povezujući različite generacije, unutar koje se definiraju određene uloge, koje će se kasnije tijekom života mijenjati ili zadržavati ovisno o kulturnim, sociološkim i biološkim čimbenicima pojedine društvene zajednice. Smatrajući tradicijske gospodarske grane neizostavnim egzistencijalnim elementom svake obitelji na izložbi će biti prikazane radne uloge obiteljskih zajednica u 20. stoljeću kroz poljoprivredu i zemljoradnju, ribarstvo, vinarstvo i stočarstvo na području Istre“, piše u opisu izložbe čija je autorica Ivona Orlić.

Grafičko oblikovanje potpisuju KKA studio i Kristina Brajković, a fotografiju Mirna Cvek Špralja. Za video su bili zaduženi Bartol i Frane Pekica.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum