Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ od sada i on line

Izložba Etnografskog muzeja Istre „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ nakon što je bila postavljena u pazinskom Kaštelu i gostovala u Maloj Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, kreće na svoje virtualno putovanje. Polazna stanica je https://upokretu.net/.

Izložba ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u okviru 20. stoljeća s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri bila – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i svoje proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim, a istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo trgovina ili su prometno bile loše povezane.

Autorice izložbe su Mirjana Margetić i Nikolina Rusac. Likovno oblikovanje izložbe potpisuje Tina Erman Popović, a web izdanje Mario Buletić.

„Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ treća je izložba koju Etnografski muzej Istre postavlja on line. U početku je to bio korak s novim trendovima, međutim u sadašnje vrijeme, kada su društvena događanja i kretanja znatno smanjena zbog svima znanih razloga, on line sadržaji postali su jedan od važnih kanala komunikacije s posjetiteljima. Broj stvarnih posjetitelja u muzeju je trenutno u padu, međutim, zahvaljujući brojnim aktivnostima na društvenim mrežama i on line izložbama, broj virtualnih korisnika i posjetitelja je znatno veći te i dalje raste. Nadamo se da će tako i ostati i nakon što ovaj zločesti virus otputuje u beskraj u beskraj, a mi se vratimo u nama tako dragu normalu“, pojašnjavaju iz EMI-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum