R.O.J.C.: JERKO MIHALJEVIĆ GOST KNJIŽEVNE VEČERI U DNEVNOM BORAVKU

Nakon kraće stanke Savez udruga Rojca nastavlja s programom „Književna večer u Dnevnom“ koji organizira u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo. U srijedu 14. travnja u Dnevnom boravku Rojca te uživo na Facebook stranici Rojcnet svi zainteresirani će moći pratiti razgovor s mladim autorom Jerkom Mihaljevićem. Kroz razgovor koji će s njim voditi Tajana Ilić, Jerko Mihaljević predstavit će svoj prvi roman „Putar i parizer“ (Oceanmore, 2020.).

„Književne večeri u Dnevnom“ za cilj imaju predstaviti pulskoj publici rad autorica i autora koji dosad nisu imali prilike gostovati u Puli, a njihovu kulturnu i društvenu vrijednost prepoznali su struka te organizatori ovog događanja. Programom se želi potaknuti konstruktivan razgovor o književnosti, ali i umjetničkom stvaralaštvu uopće.

Gost treće „Književne večeri u Dnevnom“ je Jerko Mihaljević (Osijek, 1990.). Djetinjstvo je proveo u Valpovu, a od 18. godine živi u Zagrebu. U međuvremenu je završio studij novinarstva u Zagrebu i sociologije u Ljubljani. Radio je kao novinar, nakon čega se prekvalificirao u tekstopisca u jednoj digitalnoj agenciji. „Putar i parizer“ mu je prvi objavljeni roman te je izašao u nakladi cijenjene izdavačke kuće Oceanmore, a prije njega, objavljivao je kratke priče u časopisu Zarez.

Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja ograničen je na 10, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera. Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici Rojcnet.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum