Vodnjan film festival u Fažani film festival u Klubu Pulske filmske tvornice

Jednodnevni filmski antifestival koji je nastao kao reakcija na karantenu 2020., a čije puno ime glasi Vodnjan film festival u Fažani film festival gostovat će u četvrtak, 1. travnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Festival/e će ispred Novog vodnjanskog filmskog vala predstaviti Eric Ušič, a Oleg Morović ispred Udruge Prostor urbane kulture i Kasarne Fažana. Također će biti prikazano pet filmova koji su dobili najviše nagrada, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Program se odvija u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) pred ograničenim brojem publike te na Zoom platformi.

Vodnjan film festival u Fažani film festival je (među)narodni filmski festival posvećen nekonvencionalnim načinima i praksama filmskoga stvaralaštva. Naglasak je stavljen na nezavisnoj filmskoj produkciji, koja nadilazi ustaljene okvire kinematografije i ne uklapa se u standardizirane filmsko-festivalske obrasce.

VFFuFFF nastaje kao ideja grupe prijatelja iz Vodnjana kojima se priključuju i drugi prijatelji. Festival predstavlja 10 filmova snimljenih u Vodnjanu za vrijeme i nakon lockdowna. Manifestacija je natjecateljskog tipa, a o najboljim filmskim ostvarenjima i glumačkim performansima odlučuju publika i stručni žiri. Kruna festivala je dodjela Zlatne strijele.

Žiri prvog VVFuFFF činili su Matija Debeljuh, Maša Drndić, Nika Ivančić, Mladen Lučić, Drago Mandić, Viktorija Novosel, Dino Popović i Zorko Sirotić. Drugi VFFuFFF održat će se 10. srpnja, a u tijeku su prijave.

PROGRAM:

„The curious case of Morticia’s parcela“

Nagrade: 1. mjesto žirija + najtužnija scena

12’00 minuta

Mistične malverzacije oko vlasništva nad parcelom u Krnici, koje rezultiraju misterioznom smrću Morticie Adams, dovode popularnu obitelj Adams pred sud. Sudnica ubrzo postaje arena oštrih prepucavanja i nadmudrivanja između odvjetnika Willa i Smitha, dok raspravu kontrolira staloženi i nepristrani Judge Michael. Defile različitih svjedoka podiže tenzije u sudnici, u iščekivanju ključnog svjedočanstva koje će nanovo pomiješati karte.

„King Fear“

Nagrada publike + 2. mjesto žirija + najgora gluma

11’43 minuta

U Kraljevini Perojske šume, dok mladi princ Frederik raskalašeno živi svoj dvorski život, njegov otac King Fear zabrinut je oko njegovog ponašanja. Dvorske prepirke prekida iznenadni povratak drugog sina, koji je u jednoj od svojih avantura nabasao na elitnu postrojbu kraljice Nažandre iz Krnjalože. Staro se rivalstvo između Perojske šume i Krnjalože ponovno rasplamsava, a dok pozadinske sile pletu mrežu izdaja i prevara, tajnoviti se šapat poput crnog oblaka spušta na Fearov dvor…

„Ginocchio“

Nagrada: 3. mjesto žirija

10’19 minuta

Poznati se lutak vraća u novom izdanju. Suvremena interpretacija Collodijeve priče propituje granice morala, obiteljske odnose, nadnaravne fenomene i stanje u školstvu. Britka i društveno osviještena priča vodi nas kroz labirinte emocija i kružne tokove promjenjivih stanja duha s jednostavnom, ali jasnom, porukom – samo jednom se živi.

„Horor 2“

Nagrada: najbolja smrt

10’11 minuta

Usred noći i nadolazeće oluje, grupa engleskih turista nailazi na napuštenu kuću. Ne shvaćajući riječi lokalnoga prosjaka, predvođeni mladom Selenom turisti odlučuju otvoriti vrata i prenoćiti u njoj…

„James Bond: The Kiss Of Soyrus“

Nagrade: /

5’30 minuta

Tajni agent 007, u vječnoj misiji protiv zla, nalazi se u vrlo neugodnoj situaciji. Naime, zlotvor Soyrus nadomak je postizanju svog cilja – sijanje tuge diljem planete. Oči u oči, hoće li moći, i ovog puta stat’ na kraj zloći? Nakon desetljeća stagnacije i suhoparnih izdanja, franšiza o popularnom tajnom agentu napokon je dobila zasluženo osvježenje.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

http://bit.ly/VFFuFFFuPFTu

Meeting ID: 521 950 1568

Passcode: 103854

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum